Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 298 (7299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Concertul de colinde al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, ediția a XI-a, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concertul extraordinar de colinde al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, ajuns la ediția a XI-a, s-a desfășurat luni, 16 decembrie, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în prezența unui public numeros. Concertul de colinde al Asociației „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a devenit o tradiție pentru suceveni, un eveniment la care vin cu drag, pentru că știu că li se oferă un spectacol de calitate.

În prima parte a serii a avut loc premiera piesei de teatru „Încă oleacă”, piesă ce continuă povestea de anul trecut, din anul 2018, când pricepuții actori, copiii și tinerii din Grupul de Cateheză al Bisericii „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava, au jucat piesa de teatru „Oleacă”, acțiunea desfășurându-se imediat după Marea Unire (Sânziene 1919). Coordonați de preotul Justinian Cojocar, tinerii și talentații actori au prezentat, de acestă dată, viața satului din perioada comunistă (noiembrie 1975) și au scos în evidență trăirile oamenilor greu încercați de „ciuma roșie”. „Oricât de greu a fost, Dumnezeu n-a fost izgonit din suflet de oameni, mai ales la sat. Piesa de teatru a fost în armonie și cu Anul Omagial al Satului Românesc (2019), așa cum a hotărât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”, a spus părintele Justinian Cojocar.

 

Zeci de colindători pe aceeași scenă

Concertul de colinde a fost deschis de tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS). Pe lângă vestea Nașterii Mântuitorului, tinerii au transmis un mesaj de bucurie oamenilor prezenți în sala de spectacol și au evidențiat valorile care stau la temelia unei societăți: familia, tradițiile și obiceiurile străbune, înaintașii. În mijlocul corului a tronat steagul ATOS, ocrotitori ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni fiind Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

Un moment deosebit a fost recitarea poeziei scrisă de Teodora Cojocar, fiica părintelui Justinian Cojocar.

Grupul folcloric „Flori de Mălin” a încântat publicul cu colinde tradiționale, acompaniați la fluieraș și cobză.

Iustin Teleagă a cântat colinde la vioară, împreună cu frații și surorile lui.

Școala Gimnazială „Ion Creangă” a fost reprezentată de un grup de tinere îmbrăcate în straie populare, care a amintit oamenilor din sală de atmosfera frumoasă de Crăciun din satul bucovinean.

„În cadrul concertului au cântat aproximativ 50 de tineri din tot județul. Ei formează Corul Oastei Domnului din Bucovina, dedicându-se clipă de clipă mărturisirii lui Dumnezeu. Concertul a fost încheiat de corul de copii al Parohiei <Sf. Andrei>din Suceava. Pe lângă colindele cântate, ei au fost și protagoniștii unei scenete de Crăciun”, a mai completat părintele Justinian Cojocar, care a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate, cu nădejdea reîntâlnirii de anul viitor, la un nou concert de colinde al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concertul de colinde al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, ediția a XI-a, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concertul de colinde al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, ediția a XI-a, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei