Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 287 (7288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Educație pentru mediu

Proiectul „Tezaur ECOlogic”, inițiat de Inspectoratul Școlar Suceava, a fost laureat al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul “Tezaur ECOlogic”, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, este marele câștigător la categoria Instituții publice în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, ce își propune să promoveze inițiativele dedicate protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenirii risipei acestora.

Proiectul are scopul de a promova educația pentru mediu prin activități de voluntariat în comunitățile educaționale, pentru a forma o atitudine responsabilă față de natură.

Perioada de derulare a proiectului a fost 1 septembrie 2018 - 1 septembrie 2019, acesta implicând 210 unități școlare din județ în programe și proiecte internaționale, naționale, regionale și locale de educație pentru mediu.

„Mulțumim tuturor celor care au susținut proiectul <Tezaur ECOlogic>. Un efort comun pentru un proiect ce aparține județului Suceava. Felicitări voluntarilor și prietenilor educației pentru mediu. O echipă unită, construită în peste 20 de ani de exersare a comportamentelor și atitudinilor civice față de natură. <Natura ne aseamănă, educația ne deosebește>. Mulțumesc pentru implicare”, a transmis Tatiana Vîntur, inspector școlar pentru educație permanentă (I.Ș.J. Suceava)

Printre obiectivele proiectului ”Tezaur ECOlogic” amintim de desfășurarea în șase zone geografice ale județului a cel puțin o activitate de restaurare ecologică prin plantări, acțiuni de ecologizare prin implicare activă în acțiuni de voluntariat, precum și valorizarea rezultatelor obținute în programele și proiectele de educație pentru mediu în revista anuală de educație pentru mediu ECO-ul.
Astfel, proiectul s-a desfășurat pe trei direcții: programe și proiecte de educație pentru mediu, campanii de folosire eficientă a resurselor, acțiuni de plantare și acțiuni de valorizare a rezultatelor proiectelor.
Proiectul a implicat 100.000 de elevi din 98 de comunități din județul Suceava.
„Proiectele educative desfășurate au contribuit la dobândirea competențelor necesare explorării mediului înconjurător, de a acționa în folosul naturii, de a participa la activităţile de protejare a mediului într-o exersare constantă a responsabilității față de natură”, se arată în proiect.

Menționăm că Gala Premiilor pentru un Mediu Curateste concursul anual de tradiție al Organizatiei ECOTIC, ce se desfășoară încă din anul 2009. Este o competiție verde, ajunsă la cea de-a XI-a ediție, deschisă companiilor, instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ și ONG-urilor.
Proiectul de la Suceava s-a desfășurat în parteneriat cu Centrul Carpato Danubian de Geoecologie, Agenția de Protecție a Mediului Suceava, cu sprijinul Ocolurilor Silvice, al ONG-urilor locale și al organizațiilor coordonatoare ale proiectelor internaționale, naționale, regionale, județene, locale. Mai multe detalii despre proiect: www.premiilepentrumediucurat.ro/proiect/tezaur-ecologic

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Tezaur ECOlogic”, inițiat de Inspectoratul Școlar Suceava, a fost laureat al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat.
 Vizualizări articol: 1809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Tezaur ECOlogic”, inițiat de Inspectoratul Școlar Suceava, a fost laureat al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei