Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 280 (7281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Servici medicale

Un bebeluș diagnosticat din burta mamei cu o malformație severă a inimii, salvat după ce femeia gravidă a fost trimisă la o clinică specializată din Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O suceveancă însărcinată în 33 de săptămâni a solicitat, luna trecută, Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, eliberarea unui formular european S2 (E112) pentru a primi servicii medicale în Germania, decontate din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănatate. Președintele-director al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz, a declarat că motivul solicitării a fost existența unei malformații cardiace severe (trunchi arterial comun) a fătului, diagnosticată antenatal. CAS a aprobat solicitarea și a eliberat formularul necesar, astfel că femeia a născut în Germania, la o clinică specializată în chirurgie cardiovasculară pediatrică.

„După naștere, instituția noastră a eliberat, conform legislației în vigoare, un al doilea formular european S2 (E112), de această dată pentru nou-născut, pentru a fi supus intervenției chirurgicale specifice, care a salvat viata micuțului pacient”, a declarat dr. Cobuz.

Potrivit acestuia, de la începutul anului 2019, CAS Suceava a eliberat 22 formulare europene S2 (E112) prin care persoanele asigurate pot beneficia de tratament în statele membre ale Uniunii Europene. Asta, în condițiile în care tratamentul respectiv se regăsește printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază și nu se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obținerea în România, luând în considerare starea curentă de sănătate a persoanei solicitante și evoluția probabilă a bolii. Prin intermediul acestor formulare pacienții au efectuat tratament gratuit în străinătate, în unităţi sanitare din Italia, Ungaria, Austria, Elveția și Germania. Afecțiunile pentru care au fost tratați au fost în sfera neurologică, pediatrică, ortopedică, dermatologică, boli ale sistemului circulator, afecțiuni oncologice și afecțiuni ORL.

Contravaloarea estimată a serviciilor medicale obținută în baza acestor formulare este de 168.785 euro. „De fiecare dată CAS Suceava a analizat și aprobat prompt solicitările medicale, astfel încât asigurații să poată beneficia de servicii medicale de calitate atât în țară, cât și în străinătate”, a declarat dr. Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bebeluș diagnosticat din burta mamei cu o malformație severă a inimii, salvat după ce femeia gravidă a fost trimisă la o clinică specializată din Germania.
 Vizualizări articol: 1808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un bebeluș diagnosticat din burta mamei cu o malformație severă a inimii, salvat după ce femeia gravidă a fost trimisă la o clinică specializată din Germania5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Barabule bătrânești Această rețetă este atât de simplă, încât nu îți vine să crezi că preparatul chiar este gustos. Este un preparat de post din Bucovina și Ardeal, care poate fi însă completat la servire cu smântână sau iaurt... Citeşte