Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 280 (7281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Ioan Balan: „Este de neacceptat ca județul Suceava să fie gazdă pentru un funcționar public din Vrancea care a înjurat diaspora”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan a avut o reacţie de indignare după ce un funcționar din Vrancea, care a jignit și insultat diaspora, a fost detașat disciplinar în județul Suceava. Vicepreședintele regional al PNL a declarat, joi, că este siderat de faptul că șeful ISC Vrancea, Cristian Prescornițoiu, care a avut un limbaj necivilizat și suburban față de diaspora, a fost „premiat” cu un simplu transfer.

„Este de neacceptat ca județul Suceava, care are foarte mulți locuitori plecați la muncă în străinătate, să fie gazdă pentru un funcționar public din județul Vrancea care a înjurat diaspora”, a spus Ioan Bălan.

El a amintit că diaspora suceveană este apreciată atât de autorități, cât și de locuitori care, fiecare, are o rudă sau o cunoștință plecată la muncă în străinătate și a amintit că în județul Suceava diaspora are dedicată luna august.

„Am primit numeroase mesaje de la cei din diaspora care sunt, pe bună dreptate, indignați că județul Suceava a ajuns un fel de batalion disciplinar pentru cei cu apucături de tip Bădălău”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a menționat că cere ministrului de resort să reanalizeze cercetarea declanșată conform Codului de conduită și Statutului funcționarilor publici și să revadă dacă soluția în acest caz, de detașare în județul Suceava a acestui funcționar public, este cea care se impunea în acest caz.

„În județul în care diaspora este respectată nu cred că este cazul să fie detașat un funcționar care înjură diaspora, pe cei care au plecat la muncă în străinătate de <prea binele> pe care l-au adus guvernările PSD”, a spus Ioan Bălan.

Șeful ISC Vrancea, Cristian Prescornițoiu, a ieșit în evidență în vara anului 2018, atunci când a făcut referiri jignitoare la cetățenii români care muncesc în străinătate. Prescornițoiu i-a jignit pe românii din diaspora, numindu-i „hoți, curve și cerșetori” și susținând că, pentru mitingul din 10 august, aceștia ar trebui întâmpinați cu ”șocuri electrice”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Este de neacceptat ca județul Suceava să fie gazdă pentru un funcționar public din Vrancea care a înjurat diaspora”.
 Vizualizări articol: 3523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Ioan Balan: „Este de neacceptat ca județul Suceava să fie gazdă pentru un funcționar public din Vrancea care a înjurat diaspora”3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Barabule bătrânești Această rețetă este atât de simplă, încât nu îți vine să crezi că preparatul chiar este gustos. Este un preparat de post din Bucovina și Ardeal, care poate fi însă completat la servire cu smântână sau iaurt... Citeşte