Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 275 (7276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Universitate

Studenţii de la Drept, faţă în faţă cu profesionişti din domeniu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ELSA (Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept) Suceava, prin intermediul departamentului Activităţi Academice, a organizat la începutul acestei săptămâni, în Aula din corpul A al Universităţii ”Ştefan cel Mare” (USV), evenimentul „Lawyers at Work (L@W)”. În cadrul acestuia, studenţii au avut ocazia să înveţe despre tot ce înseamnă profesia de procuror şi profesia de avocat de la un profesionist al dreptului, Dragoş Bujorean.

Acesta le-a prezentat studenţilor aspecte ale vieţii de jurist din perspectiva sa şi, de asemenea, problemele cu care acesta s-a confruntat în practică pe tot parcursul carierei sale de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Pe final, studenţii au participat la o sesiune de ”Q&A” prin intermediul căreia s-au oferit răspunsuri la toate întrebările care îi preocupă pe viitorii jurişti.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a circa 170 de persoane, printre care studenţi de la Drept, Administraţie publică, Poliţie locală, cât şi elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava. De asemenea, a fost prezentă şi conducerea Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, reprezentată de Camelia Ignătescu.

“Astfel de evenimente oferă studenţilor din domeniul juridic posibilitatea unică de a intra în contact cu profesionişti ai dreptului şi de a afla de la aceştia cum se transpun în practică noţiunile teoretice din sfera dreptului. Motivul pentru care am apelat la domnul avocat Dragoş Bujorean a fost mărturisirea dumnealui care mi-a oferit un moment de introspecţie referitor la importanţa pe care dreptul îl are în viaţa fiecăruia dintre noi: <Am crezut întotdeauna în actul de justiţie şi voi continua să cred din noua mea postură. Sunt un om liber şi vreau să rămân un om liber>”, a afirmat vicepreşedinta departamentului Activităţi academice, Georgiana Ştirbu.

Această acţiune face parte din suita evenimentelor pe care Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept le organizează, având scopul de a le contura studenţilor cele mai importante informaţii fără de care nu vor putea atinge culmile adevăratului succes.

În organizarea acestui eveniment a fost implicat departamentul Activităţi Academice, având susţinerea Biroului Local ELSA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii de la Drept, faţă în faţă cu profesionişti din domeniu.
 Vizualizări articol: 2692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii de la Drept, faţă în faţă cu profesionişti din domeniu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei