Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 271 (7272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Suceveanca Florica Angela Galea s-a calificat în semifinala concursului de folclor „Vedeta Populară”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Florica Angela Galea, în vârstă de 16 ani, din Fălticeni, s-a calificat în semifinala concursului de folclor „Vedeta Populară”. Eleva a câştigat recent preselecţia ediţiei a V-a din sezonul IV al showului de folclor „Vedeta Populară”, desfăşurat la TVR.

Imediat după ce interpreta de muzică populară Niculina Stoican, care face parte din juriu (alături de Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreta de muzică Cornelia Rednic şi realizatoarea TVR Elise Stan), a anunţat câştigătorul acestei preselecţii, eleva Florica Angela Galea, cu lacrimi în ochi, a declarat: „Credeam că nu sunt pregătită să particip la un astfel de concurs, un concurs din acesta mare. Sunt mulţi cei care m-au criticat, nu m-au încurajat, copii, colegi, profesori... Fiind copil adoptat (n.r. - Angela este în asistenţă maternală) parcă nu aveam voie să mă arăt, în opinia unora. Însă criticile voastre m-au întărit şi am ajuns aici, unde mi-am propus, am câştigat şi sunt foarte fericită.”

 

Multe ore de studiu

Angela Galea este elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, dar locuieşte în satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, în familia Ailinca, asistenţi maternali, oameni care au încurajat-o mereu pe Angela să-şi împlinească visul de a deveni un mare artist de muzică populară. Eleva urmează şi cursurile Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava, anul III, la clasa de canto coordonată de prof. Alexandra Dumbravă.

Adolescenta face parte din Grupul vocal „Flori de Mălin” din comuna Mălini, coordonat de doi oameni minunaţi: Maria Creţu, prof. de limba şi literatura română, şi Puiu Creţu, prof. de flaut la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, după cum ne-a spus Angela Galea.

 

Talent, performanţă

Evoluţia elevei Angela Galea pe scena muzicii populare a început în urmă cu trei ani, când, pentru prima dată, a participat la un spectacol organizat la Casa de Cultură din Gura Humorului. De atunci, a fost invitată şi a evoluat în multe spectacole, nu pentru a „vâna” premii, ci pentru a transmite un mesaj publicului, pentru a arăta că un copil, un tânăr instituţionalizat, poate să cânte pe orice scenă, dacă are talent şi dăruire. Angela Galea a obţinut, în aceşti ani, pentru talentul ei, peste 20 de diplome şi nu se opreşte aici. Ea este susţinută de îndrăgita interpretă Margareta Clipa, artistă care a făcut-o pe Angela să strălucească pe scenă. „Doamna Margareta Clipa mi-a intrat pe veci în suflet, ca o adiere de primăvară”, ne-a spus  Angela Galea.

 

Concursul vedetelor populare

„Vedeta Populară” este un talent show de folclor, în care interpreţi care visează să devină celebri şi care cântă muzică populară au şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă. Ei urcă pe scenă, evoluează în faţa unui juriu de specialişti, care alege „Vedeta Populară”. La fiecare sezon, concurenţi de toate vârstele îmbracă straie populare din regiunile istorice ale ţării şi urcă pe scenă pentru a dovedi că pot deveni „Vedeta Populară”.

Fiecare concurent trece prin trei probe jurizate de cinci personalităţi care iubesc folclorul. Acompaniamentul muzical este asigurat de Orchestra Naţională „Valahia”, a Primăriei Capitalei, susţinută de Creart. În show, sunt atenţi la emoţiile concurenţilor şi îi ajută să le depăşească actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor. Vedeta Populară este un format de televiziune dezvoltat de TVR, împreună cu Zucchero Media.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Florica Angela Galea s-a calificat în semifinala concursului de folclor „Vedeta Populară”.
 Vizualizări articol: 1604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanca Florica Angela Galea s-a calificat în semifinala concursului de folclor „Vedeta Populară”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei