Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 271 (7272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lecția britanică

Specialiști britanici în educație timpurie au conferențiat pentru educatorii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 300 de educatori au beneficiat de sesiuni de formare gratuite, centrate pe metode inovatoare de predare a primelor noțiuni matematice, în cadrul Conferinței de Educație Timpurie, desfășurate pe 9 noiembrie la Suceava.

Training-urile au fost susținute de specialiști britanici, care au oferit exemple de practici adaptate nevoilor generațiilor actuale și condițiilor din sistemul educațional românesc.

Evenimentul cu tema ”Tehnologie și dezvoltarea inteligenței matematice” a debutat cu workshop-ul ”Making Maths Magic”, susținut de Anita Curtis, trainer și planificator calificat în domeniul educației timpurii.

Potrivit organizatorilor, trainerul a demonstrat că, în educația timpurie modernă, matematica devine accesibilă și atractivă pentru copii, cu ajutorul dezordinii creative. Anita a încurajat educatorii să amestece resurse accesibile, precum figurine, jeleuri, pompoane, pene, sclipici sau paste pe care să le sorteze numărând împreună cu copiii.

Helen Battelley, consultant, antrenor, autor și speaker de renume internațional în domeniul dezvoltării fizice și mișcării în educația timpurie și primară, le-a oferit participanților două ore pline de energie pozitivă și activități fizice educative. Specialistul a explicat modul în care acestea contribuie la dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor și a funcțiilor motorii. Plecând de la premisa că energia unui educator se transmite copiilor, sala a fost provocată să participe activ în activități fizice care au simulat contexte fascinante pentru copii, precum un spectacol de circ.

”Experiențade astăzi a fost nu atât despre cunoștințe, cât mai ales despre o atitudine pe care trebuie să o ai în livrarea cunoștințelor. Am învățat lucruri extraordinare, pe care le voi aplica, cu entuziasm, la clasă. Plec cu un bagaj important de informații și cu zâmbetul pe buze”, a menționat o educatoare, participantă la Conferința de Educație Timpurie, de la Suceava.

La rândul său, Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie, a arătat că această Conferință de Educație Timpurie se află la cea de-a VI-a ediție, la București.

„Anul acesta am marcat și organizarea într-un oraș de provincie, iar numărul mare de participanți nu poate decât să ne bucure. Fundația Acorns își propune organizarea Conferinței de Educație Timpurie și în alte regiuni din țară. Acest proiect pentru comunitate poate crește doar cu sprijinul partenerilor din mediul privat și instituțional”, a spus Secară.

Evenimentul a avut ca partener în organizare Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava, Rotary Club, Borsec, Autonom, Tehno World, Edu Max.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialiști britanici în educație timpurie au conferențiat pentru educatorii suceveni.
 Vizualizări articol: 1090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Specialiști britanici în educație timpurie au conferențiat pentru educatorii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei