Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 263 (7264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultimatum

Spitalul Rădăuţi a somat Casa de Asigurări de Sănătate ca în 24 de ore să-i achite concediile medicale din ianuarie-iulie 2019

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Municipal Rădăuţi a somat, vineri, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava ca în termen de 24 de ore să efectueze plata concediilor medicale aferente lunilor ianuarie-iulie 2019, în sumă de 877.706 lei.

„Având în vedere că legiuitorul a stipulat în cuprinsul OG 158/2005 că termenul de plată este de 60 de zile de la depunerea cererii de restituire, iar dumneavoastră aţi depăşit acest termen, vă somăm să dispuneţi plata acestora în termenul solicitat, în caz contrar văzându-ne obligaţi să întreprindem demersuri în faţa instanţei de judecată”, se arată în adresa transmisă vineri de managerul Spitalului Municipal, avocatul Traian Andronachi.

Până în prezent, unitatea medicală a plătit din fonduri proprii concedii medicale de 1,115 milioane de lei, sumă pe care trebuie să o recupereze de la CAS.

De cealaltă parte, președintele-director al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz, a declarat că instituția pe care o conduce este ordonator terţiar de credite şi bugetul este repartizat de către ordonatorul principal de credite, respectiv Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Pentru a putea asigura continuitatea decontării obligaţiilor de plată către angajatori, CAS Suceava a solicitat suplimentarea bugetului deoarece fondurile alocate pentru concedii medicale, pe anul 2019, au fost utilizat în totalitate. La rândul său, CNAS a înaintat solicitările către Ministerul Finanţelor Publice, acesta din urmă făcând următoarele precizări: <solicitarea de suplimentare a cheltuielilor bugetului FNUASS va putea fi analizată cu ocazia elaborării lucrărilor privind a doua rectificare bugetară pe anul 2019, având în vedere faptul că, potrivit prevederilor art. 6 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, legile bugetare anuale pot fi modificate în cursul exerciţiului bugetar prin legi de rectificare, elaborate până cel târziu la data de 30 noiembrie, cu respectarea regulilor şi a condiţiilor prevăzute în Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, nr. 69/2010, republicată>”, a arătat dr. Cobuz.

Acesta a precizat că a primit somația transmisă de Spitalul Municipal Rădăuți, dar

indemnizaţiile de concedii medicale solicitate de unitatea spitalicească vor fi achitate după suplimentarea bugetului şi după alimentarea conturilor CAS Suceava de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Rădăuţi a somat Casa de Asigurări de Sănătate ca în 24 de ore să-i achite concediile medicale din ianuarie-iulie 2019.
 Vizualizări articol: 1909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Rădăuţi a somat Casa de Asigurări de Sănătate ca în 24 de ore să-i achite concediile medicale din ianuarie-iulie 20195.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei