Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 263 (7264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Din 1924

Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc aniversează 95 de ani de la înfiinţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc aniversează, în această lună, 95 de ani de la înfiinţare, manifestările festive fiind programate pentru vineri, 15 noiembrie, începând cu ora 9.00.

La activitate sunt aşteptaţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, oficialităţi ale instituţiilor publice locale şi judeţene, absolvenţi, cadre didactice şi militare active sau în rezervă.

Evenimentul va fi marcat printr-un ceremonial militar, un spectacol aniversar şi vizitarea colegiului.

 

Istoric

Potrivit reprezentanţilor unităţii, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” continuă tradiţiile Liceului Militar „Ştefan cel Mare” din Cernăuţi, înfiinţat la 25 noiembrie 1924, prin Înalt Decret Regal nr. 3889, promulgat şi semnat de regele Ferdinand.

Evenimentele din perioada 1940-1945 au marcat existenţa liceului, determinând mutarea acestuia şi apoi desfiinţarea pentru o perioadă de 8 ani. Liceul îşi redeschide porţile la 1 septembrie 1953, la Câmpulung Moldovenesc. Timp de 3 ani, până la terminarea edificiului special construit şi amenajat, liceul a funcţionat la Iaşi.

La Câmpulung Moldovenesc va cunoaşte cea mai lungă şi stabilă perioadă a existentei sale, din 1956 şi până în prezent.

„La ceas aniversar, bilanţul este copleşitor: peste 12.000 de elevi, cuprinşi în 80 de promoţii. Cei mai mulţi dintre absolvenţii colegiului au îmbrăţişat şi s-au remarcat în  cariera militară, aproximativ 200 ajungând la gradul de general, 10 devenind şefi ai structurilor militare centrale, iar 15 au fost decoraţi cu Ordinul Mihai Viteazul. Alţi absolvenţi sunt recunoscuţi ca specialişti în ştiinţe militare, personalităţi în cercetarea ştiinţifică, în viaţa economică, socială şi culturală”, transmit reprezentanţii colegiului.

Aceşti spun că, promovând valorile şi continuând tradiţia, colegiul a devenit în cei 95 de ani de la înfiinţare un reper esenţial al învăţământului românesc.

În colegiu, activităţile pedagogice sunt realizate atât de cadrele didactice, cât şi de ofiţeri şi instructori militari. Actul instructiv-educativ vizează, de asemenea, educarea, instruirea, formarea spirituală, multiculturală şi transmiterea elevilor a valorilor şi modelelor europene, proiectele şi activităţile educative diversificând şi completând oferta educaţională a şcolii.

Calitatea desăvârşită a actului didactic şi educativ a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale prin acordarea titlului de „Colegiu naţional”, începând cu anul 2014. Pentru performanţele deosebite obţinute în activitatea de promovare şi dezvoltare a dimensiunii europene a educaţiei, în anii 2013, 2016 şi 2019 instituţia a fost declarată „Şcoală Europeană”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc aniversează 95 de ani de la înfiinţare.
 Vizualizări articol: 3614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc aniversează 95 de ani de la înfiinţare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei