Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 254 (7255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Spitalul de Urgenţă Suceava solicită Consiliului Judeţean 28 de posturi noi la Unitatea de Primiri Urgenţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a transmis Consiliului Judeţean, instituţia tutelară a unităţii medicale, o solicitare de modificare a statului de funcţii şi a organigramei, în sensul suplimentării posturilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe  (UPU-SMURD). Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a iniţiat un proiect de hotărâre cu această temă, care va fi supus astăzi analizei şi aprobării deliberativului judeţean. Spitalul solicită trei posturi de medic specialist – unul în specialitatea Pediatrie şi două în Radiologie şi imagistică medicală, trei posturi de asistent social, 12 de asistent medical generalist, patru de asistent medical radiologie, patru de infirmieră şi două de brancardier. „Suplimentarea numărului de posturi se încadrează în cheltuielile de personal din fondurile alocate de CAS şi de la bugetul de stat”, se arată în solicitare.

Motivul cererii de posturi suplimentare este creşterea continuă a numărului de persoane care se prezintă la UPU: dacă în anul 2016 au fost 93.605 prezentări în UPU, în 2017 numărul acestora a crescut la 98.474, în anul 2018 au fost 102.281 de prezentări, iar în 2019, până la 31 august în UPU erau înregistrate 71.029 de prezentări. O treime din pacienţii care ajung în UPU sunt copii.

În actuala schemă de personal aici activează 13 medici urgentişti, doi medici de medicină generală cu atestat de medicină de urgenţă, care asigură continuitatea, respectiv patru linii de gardă în UPU şi o linie de gardă SMURD, în intervalul orar  08.00-20.00, şase medici pediatri, trei radiologi şi un asistent social. 

Alături de medici, în UPU sunt 82 de asistenţi medicali, dintre care şapte activează în cabinetul de radiologie, şapte în laboratorul propriu de analize şi patru în compartimentul de imagistică, Unitatea de Primiri Urgenţe fiind dotată cu computer tomograf şi aparat de radiologie digital.

De asemenea, aici mai lucrează 20 de infirmiere, 15 îngrijitoare şi 19 brancardieri.

Conducerea spitalului apreciază că pentru buna comunicare cu aparţinătorii este necesară suplimentarea numărului de asistenţi sociali pentru a se putea asigura cel puţin două ture care să ţină permanent legătura între familiile pacienţilor şi pacienţii aflaţi la investigaţii. Reamintim că spitalul din Suceava a fost primul din ţară care a înfiinţat în UPU Biroul pacientului, cu acest scop, de comunicare cu familiile pacienţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava solicită Consiliului Judeţean 28 de posturi noi la Unitatea de Primiri Urgenţe.
 Vizualizări articol: 2381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava solicită Consiliului Judeţean 28 de posturi noi la Unitatea de Primiri Urgenţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei