Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 254 (7255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Scandal

Plângeri la Poliţie şi DSV Suceava pentru otrăvirea pisicilor, în Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe pisici fără stăpân adunate la periferia cartierului Burdujeni al municipiului Suceava, în zona fostului cinema, au murit sau stau să moară având arsuri grave în cavitatea bucală, după o acţiune de otrăvire destul de concentrată. Reprezentanţii Asociaţiei „Casa lui Patrocle” spun că este vorba de 15-20 de pisici otrăvite, din care câteva au murit, iar altele sunt în agonie. Toate pisicile culese din zonă de iubitorii de animale se află sub tratament la un medic veterinar, sub perfuzii, însă nu se ştie câte vor putea fi salvate. Se bănuieşte că multe altele s-au refugiat în zone dosnice dintre blocuri şi au murit. O locatară din zonă a depus deja reclamaţii la Secţia de Poliţie Burdujeni şi la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, fiind indicaţi şi doi locatari din zonă consideraţi suspecţi. Respectivii ar fi avut mai multe conflicte cu iubitorii de animale şi ar fi fost văzuţi zilele trecute hrănind pisicile. 

Având în vedere simptomele pisicilor se bănuieşte că este vorba de otrăvire cu sodă caustică sau antigel. 

Reprezentanţii Asociaţiei „Casa lui Patrocle” avertizează că pe lângă trauma pisicilor care au murit în chinuri groaznice este vorba şi de un atentat la sănătate publică, prin răspândirea de otravă în zone prin care trec copii sau câini cu stăpân.

Următorul pas pe care îl vor face iubitorii de animale este ca una din pisicile moarte să fie dusă la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava pentru a se stabili cauza morţii. Dacă va fi nevoie se va ajunge şi la autopsierea pisicii, la un laborator din Bucureşti, pentru a se stabili cert şi substanţa folosită la otrăvire. Un astfel de document care ar demonstra moartea violentă a animalului va fi depus apoi la poliţie, pentru a se putea demara cercetări la modul serios.

Cei de la Asociaţia „Casa lui Patrocle” spun că sunt hotărâţi să meargă până la capăt în acest caz, cu toate eforturile şi costurile, şi speră ca şi autorităţile statului să trateze mai serios astfel de situaţii.    

Actul de cruzime faţă de animale este pedepsit de legea penală din România, însă de la lege şi până la cazurile concrete de punere sub acuzare calea este foarte lungă şi anevoioasă.  

Se pare că în zona unde au murit pisicile sunt două tabere, una a celor care le iubesc şi le dau de mâncare şi una a celor care se plâng că acestea s-au înmulţit nepermis tocmai pentru că primesc hrană şi sunt îngrijite de iubitoare de animale.

Locatarii din zonă mai spun că numărul de pisici a crescut mult în ultima perioadă şi pentru că există vechiul obicei al celor din mediul rural de a aduce pisicile „la oraş”, atunci când vor să se descotorosească de ele ori au deja prea multe pe lângă case. O zonă precum cea de la limita dintre Burdujeni şi Burdujeni Sat, în apropierea unor buncăre, este foarte folosită la astfel de abandonuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângeri la Poliţie şi DSV Suceava pentru otrăvirea pisicilor, în Burdujeni.
 Vizualizări articol: 4251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Plângeri la Poliţie şi DSV Suceava pentru otrăvirea pisicilor, în Burdujeni3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei