Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 254 (7255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drum bun, pericole mari

Accident din cauza vitezei excesive, pe drumul asfaltat cap-coadă spre Maramureş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Cârlibaba, a suferit leziuni serioase după ce a intrat cu autoutilitara pe care o conducea într-un cap de pod şi apoi s-a răsturnat în timp ce se deplasa pe DN 18 Suceava-Maramureş, pe raza localităţii de domiciliu. Accidentul s-a produs luni, în jurul orei 14.00. Din cercetările poliţiei rezultă că şoferul autoutilitarei a pierdut controlul asupra direcţiei din cauza vitezei excesive, maşina intrând în coliziune cu un capăt de pod şi răsturnându-se în afara carosabilului. Şoferul a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul municipal Vatra Dornei.

Conducătorul auto implicat a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Se poate remarca şi în cazul DN 18, un drum recent modernizat, aflat acum în stare impecabilă pe întreaga întindere a judeţului nostru, că şoseaua de calitate bună îmbie şoferii la viteză, iar asta înseamnă o creştere a frecvenţei accidentelor. De altfel, poliţiştii rutieri de la Vatra Dorna au înregistrat deja o creştere a numărului de evenimente rutiere pe acest drum, însă din fericire până acum nu a fost vorba de accidente cu consecinţe grave.

Cert este că un astfel de drum, de o calitate foarte bună, dar într-o zonă de munte, cu multă umiditate şi curbe periculoase, ar trebui gestionat cu atenţie de şoferii care îl parcurg. Şi poliţia rutieră va introduce mai des în graficele de control cu radarele DN 18 Suceava-Maramureş.

Şi în cazul DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, după modernizarea capitală s-a înregistrat o creştere îngrijorătoare a numărului de accidente grave. Diferenţa este că acest DN 18 Suceava-Maramureş este mai puţin circulat, ceea ce face însă ca riscul unor accidente grave, pe fondul vitezei excesive sau neadaptate în curbe, să fie şi mai mare.

DN 18 are aproximativ 40 de kilometri pe raza judeţului nostru, tranzitând comunele Ciocăneşti şi Cârlibaba şi mergând până la Şesuri, de unde se trece în Maramureş. Drumul parcurge o zonă de munte, fiind prevăzut cu multe curbe periculoase şi diferenţe de nivel mari. Chiar dacă sunt prevăzute destul de multe parapete de protecţie, în mod cert un astfel de drum este periculos atunci când se creşte viteza de rulare.

Drumul naţional 18 a fost ani la rând un imens dezastru, pe care se circula cu mare greutate şi se făcea un adevărat slalom printre gropi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident din cauza vitezei excesive, pe drumul asfaltat cap-coadă spre Maramureş.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accident din cauza vitezei excesive, pe drumul asfaltat cap-coadă spre Maramureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei