Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 248 (7249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Pietonul accidentat mortal în zona Bebelușul a traversat pe la 20-30 de metri de trecere, din stânga șoferului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentul petrecut luni seară pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, după trecerea de pietoni de la blocul Bebelușul, spre Nordic, s-a terminat din păcate tragic, bărbatul în vârstă de 71 de ani lovit violent de o mașină fiind declarat decedat după două ore de la impact, de către medicii de la Spitalul Județean Suceava. El suferise multiple leziuni și fracturi, impactul fiind în mod evident violent.

În cazul acestui accident există o serie de certitudini, dar și multe necunoscute, care vor fi stabilite în urma unei anchete care va cuprinde probabil și o expertiză de specialitate.

Ce se știe cert este că un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Udești, conducea un Audi A 4, dinspre Catedrală spre Nordic, iar după trecerea de pietoni semaforizată din fața blocului Bebelușul a lovit violent cu partea dreaptă a mașinii pietonul în vârstă de 71 de ani. Cert mai este că pietonul traversa din stânga șoferului, deși impactul a fost pe partea dreaptă a mașinii. Bătrânul locuia în apropiere și se întorcea de la cumpărături, de la Kaufland. El a traversat din sensul opus blocului Bebelușul, pentru a ajunge la aleea ce duce către blocul său.

Locul impactului ar fi la 20, cel mult 30 de metri de trecere, restul distanței până la locul unde a fost găsită victima (sub un autoturism parcat, la aproximativ 50 de metri de trecere) reprezentând distanța până unde a fost proiectat bătrânul. Aceste detalii vor fi esențiale în cadrul anchetei, pentru a se stabili viteza cu care circula tânărul de la volanul autoturismului.

Cauza preliminară a accidentului este clară - traversarea neregulamentară a pietonului, însă pe parcursul anchetei și în baza  expertizei care se va face se va stabili și viteza cu care rula autoturismul. În funcție de viteză, dacă aceasta era cea admisă în localitate sau mai mare, se va stabili dacă șoferul are parte din vină sau nu.

După accident, șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu era băut.

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au deschis un dosar penal și continuă ancheta, pentru a stabili condițiile exacte în care s-a produs accidentul.

 

Statistică privind pietonii răniți în timpul traversării, în municipiul Suceava

Conform statisticilor polițiștilor rutieri, în primele nouă luni ale acestui an pe raza municipiului Suceava au avut loc 13 accidente în urma unor traversări neregulamentare ale pietonilor. Totuși, nici unul dintre cele 13 accidente nu a fost mortal, un pieton fiind rănit grav și 12 fiind răniți ușor.

În acest an, în municipiul Suceava, au mai murit doi pietoni în timpul traversării, însă în timp ce se aflau pe zebre. Este vorba de un accident petrecut la o trecere de pietoni de pe strada Gheorghe Doja (zona Conlemn) și de cel petrecut pe trecerea semaforizată dinspre stadion și Primăria municipiului Suceava. Aceste accidente fac obiectul unor anchete în curs, pentru că ambele au un mod de producere complicat, pe care nu este cazul să îl detaliem aici.  

Cert este că trei pietoni au murit în accidente în timpul traversării în acest an în municipiul Suceava (incluzând și tragedia de luni) și toți erau vârstnici.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietonul accidentat mortal în zona Bebelușul a traversat pe la 20-30 de metri de trecere, din stânga șoferului.
 Vizualizări articol: 2290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pietonul accidentat mortal în zona Bebelușul a traversat pe la 20-30 de metri de trecere, din stânga șoferului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei