Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 248 (7249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Impact

Ioan Balan crede că reducerea cotelor de contribuţie la Pilonul II de pensii va avea efecte negative asupra românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a arătat îngrijorat de efectele nefaste ale Ordonanţei nr. 82/2017, prin care cotele de contribuții la Pilonul II de pensii administrate privat au scăzut de la 5,1% la 3,75%.

„Această măsură a avut un puternic impact negativ asupra activelor acumulate de participanți, în condițiile în care, potrivit calendarului prevăzut de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cotele de contribuții ar fi trebuit să ajungă deja la 6%. Mai mult decât atât, prin OUG nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, Guvernul a decis ca în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2028 persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfășoară activități în sectorul construcții să nu mai fie obligate să cotizeze la Pilonul II de pensii”, a menţionat Ioan Balan.

În opinia parlamentarului sucevean, pensiile obligatorii administrate privat reprezintă singura modalitate echitabilă și sustenabilă pentru a asigura un standard de viață decent persoanelor care se vor pensiona după anul 2030.

Pentru a afla exact ce se întâmplă în acest moment în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, Ioan Balan s-a adresat prim-vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Doina Dascălu.

Mai exact, deputatul PNL de Suceava doreşte să afle care sunt pierderile pe care le-au înregistrat participanții la Pilonul II de pensii, ca urmare a diminuării contribuțiilor, de la 1 ianuarie 2018, la 3,75%. Ioan Balan a mai precizat că, potrivit asociațiilor administratorilor de pensii private, pierderile se ridică la peste 20%, aspect pe care îl doreşte clarificat de către reprezentanţii  Autorităţii de Supraveghere Financiară

„Vă solicit să precizați câte persoane care lucrează în domeniul construcțiilor nu mai sunt participanți la Pilonul II de pensii, ca efect al Ordonanței de urgență nr.114/2018. Vă solicit să precizați în ce măsură obținerea de către Bursa de Valori București a statutului de piață emergentă secundară va genera o creștere consistentă a randamentelor unităților de fond din Pilonul II de pensii”, sunt alte două aspecte pentru care Ioan Balan aşteaptă lămuriri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan crede că reducerea cotelor de contribuţie la Pilonul II de pensii va avea efecte negative asupra românilor.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan crede că reducerea cotelor de contribuţie la Pilonul II de pensii va avea efecte negative asupra românilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei