Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 245 (7246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţii ascunse

Poliţiştii au confiscat pilote şi perne de la comercianţi ambulanţi care se pot transforma în hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia a intensificat verificările, în ziua de 17 octombrie, pe linia prevenirii infracţiunilor săvârşite de comercianţii voiajori, iar în acest context un echipaj din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a depistat în trafic, pe raza comunei Crucea, un microbuz condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Moţca, judeţul Iaşi, însoţit de o femeie de 48 de ani, din aceeaşi localitate, despre care existau date că oferă spre vânzare, la Crucea, pilote şi perne.  

În primul rând, comerţul de acest gen este ilegal, iar poliţiştii vor să îl descurajeze şi din alt motiv. „Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că femeia oferea spre vânzare pilote şi perne, acte de comerţ pe care le efectua fără forme legale. De asemenea aceasta pătrundea în curţile imobilelor de pe raza comunei Crucea, existând posibilitatea să comită fapte de furt, profitând de neatenţia proprietarilor sau distragerea atenţiei acestora”, a declarat comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

El a arătat că femeia a fost amendată cu 5.000 de lei, în baza Legii 12/1990, privind comerţul ilicit, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea unui număr de zece pilote şi zece perne, în valoare estimativă de 2.500 de lei, care au fost predate la camera de corpuri delicte a Poliţiei municipiului Vatra Dornei.

Măsurile ar putea părea dure, însă sunt numeroase cazuri de furt comise în zona rurală a judeţului, cu următorul scenariu: comercianţi ambulanţi care intră în curţile victimelor, de regulă oameni în vârstă, sub pretextul vânzării unor bunuri la preţuri foarte bune, scopul lor real fiind de a observa unde îşi ţin economiile proprietarii. Următorul pas este ducerea în eroare şi distragerea atenţiei victimei, de către unul dintre autori, în timp ce celălalt intră în casă şi fură banii. În cazuri de acest gen s-au înregistrat şi prejudicii foarte mari, oameni în vârstă care au fost lăsaţi fără agoniseala de-o viaţă.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu a tras următorul semnal de alarmă: „Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte, ca fiind turişti, având probleme medicale, vânzare de obiecte, culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare. Deseori activitatea infracţională se desfăşoară în mai multe zile, după documentarea cu privire la anumite persoane, zone şi locaţii, trecându-se la săvârşirea infracţiunii propriu-zise. Deşi cazurile privind furturile prin împrietenire sau înşelăciunile prin diverse moduri de operare au fost intens mediatizate împreună cu recomandări preventive, în continuare unele persoane, în special vârstnice, tratează superficial această problematică, generând un risc victimal crescut”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au confiscat pilote şi perne de la comercianţi ambulanţi care se pot transforma în hoţi.
 Vizualizări articol: 2174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii au confiscat pilote şi perne de la comercianţi ambulanţi care se pot transforma în hoţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei