Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 245 (7246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Istoria fără manual”

Elevi din șase județe din Moldova vin astăzi la Preutești pentru a-și testa cunoștințele de istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele acestei săptămâni, Școala Gimnazială Preutești organizează cea de-a X-a ediție a proiectului-concurs „Istoria fără manual”,o activitate educativă pornită din iniţiativa unor profesori de istorie din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, ce are drept scop popularizarea studierii istoriei în rândul tinerei generaţii, altfel decât este scrisă în manuale.
Participă echipaje reprezentative din 13 școli provenite din județele menționate.

Proiectul este unul cultural, artistic şi ştiinţific și se desfăşoară bianual, o dată pe semestru, într-o zi de sâmbătă din luna octombrie şi una din luna mai, iar activităţile vor fi variate şi stabilite de fiecare partener care organizează manifestările.

Expertul de patrimoniu, Mihaela Băbuşanu, colaborator al proiectului, a menționat că grupul țintă este reprezentat de elevi din ciclurile gimnazial și liceal (clasele V - X) din cadrul unităților școlare implicate în proiect.

Aceasta a mai arătat că proiectul „Istoria Fără Manual” implică un concurs între echipaje structurat pe 3 probe: întrebări generale din Istoria românilor și Istoria universală; recunoașterea unor personaje/ locuri/ monumente/ obiective; proba practică.

Fiecare probă va fi moderată de către un profesor, iar juriul ales în prealabil din cadrul colaboratorilor va contoriza buna desfășurare și obiectivitatea.

”Probele concursului își modifică structura la fiecare ediție, astfel încât elevii să se confrunte cu situații noi care să le strârnească interesul și curiozitatea pentru Istorie.

Echipajele participante vor efectua vizite și excursii la obiectivele turistice și de interes în orizontul local al școlilor organizatoare”, a mai punctat Mihaela Băbuşanu.

Parteneri în proiect sunt: Școala Gimnazială „Alecu Russo” Bacău; Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos; Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți; Școala Gimnazială Trifești, județul Neamț; Școala Gimnazială Nr. 1 Răucești, județul Neamț; Școala Gimnazială Preutești; Școala Gimnazială Nr. 1 Săveni, județul Botoșani; Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” Tăcuta, județul Vaslui; Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomîrla, Botoșani; Școala Gimnazială Horodnicu de Sus; Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani; Școala Gimnazială „George Tofan” Bilca; Școala Gimnazială „Iraclie Porumbescu” Frătăuții Noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din șase județe din Moldova vin astăzi la Preutești pentru a-și testa cunoștințele de istorie.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi din șase județe din Moldova vin astăzi la Preutești pentru a-și testa cunoștințele de istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei