Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 243 (7244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

De pe pick-up

Poveşti de pe discuri de vinil din colecţia Bibliotecii, ascultate săptămânal de elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii clasei pregătitoare C, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, vor asculta săptămânal poveşti de pe discurile de vinil din colecţia Bibliotecii Bucovinei.

Proiectul „O poveste pe săptămână” se va derula pe parcursul anului şcolar 2019-2020, iar astfel copiii vor învăţa să asculte, îşi vor îmbogăţi cunoştinţele şi îşi vor cultiva dragostea pentru frumos, pentru artă şi pentru cei ce o promovează.

Proiectul „O poveste pe săptămână” a fost demarat la propunerea bibliotecarei Simona Adamovici, un profesionist ce doreşte să contribuie la educarea tinerei generaţii, prin cultivarea gustului pentru cultură, în general, pentru lectură, în special şi arte vizuale.

 

Prima întâlnire

Joi, 10 octombrie, elevii clasei pregătitoare C, sub îndrumarea prof. Dora Dulceac, au serbat „Ziua Învăţării Nonformale” într-unul dintre cele mai speciale spaţii ale Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava: Secţia Artă şi Informare Audio-Vizuală.

Potrivit prof. Dulceac, întâlnirea s-a desfăşurat într-un spaţiu deosebit: Sala de manifestări culturale „Elena Greculesi”.

Alături de aparatura performantă, trona pick-up-ul din vremea bunicilor, iar platanul aştepta să mângâie un disc de vinil, pentru a spune o poveste. Copiii au fost surprinşi de strămoşul CD-ului, unii nu mai văzuseră până atunci discuri de vinil, care cu ajutorul unui ac cititor a redat fragmente din salba povestirilor din „O mie şi una de nopţi: Califul şi cadiul”.

Cu toate că le-a lipsit suportul vizual, solicitând atenţia doar prin audiţie, copiii au reuşit să surprindă frânturi din povestire în desene sugestive sau au surprins propria stare de spirit în acel loc, la acea oră. La finalul audiţiei, Simona Adamovici le-a rezumat întreaga poveste, pentru ca şcolăreii să-şi fixeze mesajul textului audiat, acela de a nu fi lacom, de a nu proceda incorect, profitând de bunătatea celor din jur, neţinând seama de faptul că animalele îşi simt stăpânii.

„Cu drag îmi aduc aminte de copilăria mea. De povestea de seară, de discul pe care mi-l alegeam cu mare atenţie, de boxele montate la pick-up. Parcă eram parte din povestea lui Lorelai sau în caleaşca Crăiesei Zăpezii sau rosteam cuvintele magice <Sesam, deschide-te!>”, a menţionat mama Alexiei, Alexandra Reindl.

Un elev al clasei pregătitoare, Grigoris, a spus: „A fost foarte frumos la bibliotecă! Am ascultat o poveste, timp în care am desenat şi mi-a plăcut mult!”.

„Mie mi se pare foarte potrivit pentru aceste generaţii de copii. Le creşte interesul pentru cărţi, pentru lectură, ceea ce e îmbucurător”, a adăugat mama lui Grigoris, Dorina Delibaş.

„Proiectul <O poveste pe săptămână> este bine-venit pentru noi, întrucât lui Lucas îi place mult să asculte poveşti. A fost încântat de ieşirea la bibliotecă, alături de doamna şi colegii lui. În opinia mea, poveştile îi împrietenesc pe copii cu lectura şi cărţile”, a declarat mama lui Lucas, Cristina Tudose.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poveşti de pe discuri de vinil din colecţia Bibliotecii, ascultate săptămânal de elevi.
 Vizualizări articol: 1294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poveşti de pe discuri de vinil din colecţia Bibliotecii, ascultate săptămânal de elevi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei