Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului a organizat pe 16 octombrie activitatea „Alimentația echilibrată a adolescentului” din cadrul proiectului Eco-școala, activitate desfășurată cu prilejul sărbătoririi „Zilei mondiale a alimentației”, la care au participat aproximativ 50 de elevi ai școlii, însoțiți de cadre didactice implicate în activitate. Obiectivele principale ale activității au fost conștientizarea elevilor cu privire la alimentația sănătoasă, cunoașterea problemelor din sectorul alimentar din cauza faptului că poporul român are o alimentație preponderent nesănătoasă.
Activitatea a debutat cu o prezentare a importanței alimentației sănătoase în rândul tinerilor și adolescenților datorită faptului că la această vârstă cerințele energetice și nutriționale sunt crescute. Totodată, a fost subliniat faptul că alimentația de tip fast-food nu asigură funcționarea corespunzătoare a organismului, fiind încurajat consumul de fructe și legume proaspete.
La finalul activității, elevilor li s-a prezentat o variantă de meniu pentru mic-dejun, dejun și cină, precum și gustările dintre mese.
La buna desfășurare a activității au conlucrat cadrele didactice: prof. Ancuța Iordache, prof. Maria Simeria, prof. Elena Flutur, prof. Lacrimioara Luca, prof. Elena Baciu, prof. Lucia Huțanu, prof. Dorina Mireuță, prof. Andreea Bejinariu, prof. Andreea Stoleru, prof. Elena Buliga Cîrstean.