Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 225 (7226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Deputatul USR Daniel Popescu susţine desfiinţarea depozitului de deşeuri din pasul Mestecăniş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR din Diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, susţine desfiinţarea depozitului de deşeuri ecologic construit în pasul Mestecăniş. Daniel Popescu a declarat că luna aceasta, împreună cu Grupul de iniţiativă civică locală din Pojorâta, a organizat o vizită de informare şi documentare la groapa de gunoi construită de către Consiliul Judeţean Suceava din fonduri europene în Pasul Mestecăniş, judeţul Suceava. Vizita în teren a fost urmată de dezbaterea cu titlul “Bucovina noastră: despre mediu şi turism” cu localnicii din Valea Putnei, Pojorâta, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Moldoviţa, Iacobeni şi Bistriţa. La eveniment au participat inginerul Aristide Maxim-Samuilă, senatorul Mihai Goţiu, antreprenorul şi inventatorul Iuliean Horneţ şi avocatul Diana Ionescu, precum şi alţi antreprenori, activişti civici şi membri ai Grupului de iniţiativă. Daniel Popescu a precizat că demersul a fost de natură civică, de informare, şi au fost aduse în prim-plan opiniile localnicilor, le antreprenorilor, ale activiştilor de mediu, ale experţilor în drept şi în protecţia mediului şi ale reprezentanţilor legislativului.

Deputatul USR a precizat că în cadrul vizitei de informare şi documentare, dar şi pe parcursul dezbaterii ulterioare, prima şi singura de acest fel de până acum, participanţii au discutat despre situaţia juridică a acestui proiect şi despre detaliile tehnice privitoare la elaborarea şi implementarea acestuia. El a precizat că au fost aduse în atenţie toate etapele proiectului - de la studiile de fundamentare şi impact până la implementarea efectivă. Astfel, Daniel Popescu a arătat că participanţii au dezbătut şi demersurile reprezentanţilor comunităţii din zonă, care au acţionat în justiţie autorităţile judeţene şi locale pentru încălcarea legii în materie de protecţie a mediului, a oamenilor şi a aşezărilor umane, precum şi în materie de acces la informaţiile de interes public şi transparenţă decizională în administraţia publică. Deputatul USR a spus că participanţii s-au concentrat şi asupra efectelor pe care darea în funcţiune a acestei gropi de gunoi le va avea asupra sănătăţii oamenilor, animalelor şi mediului, precum şi asupra activităţilor economice, inclusiv turistice, din această zonă. El a amintit că această groapă de gunoi se află la câteva sute de metri de primele gospodării ale localnicilor, la aproximativ 300 de metri de calea ferată care leagă Moldova de Transilvania şi la câţiva zeci de metri de DN17. „Lupta celor care ne opunem unui dezastru ecologic în pasul Mestecăniş trebuie să continue. Informarea localnicilor şi publicului larg este esenţială. Ei trebuie să ştie ce riscuri există pentru gospodăriile lor, să ceară socoteală autorităţilor şi să se implice civic. În primul rând prin dezbateri şi informări corecte, transparente şi axate pe identificarea unor soluţii. Apoi, pe lângă dezbateri şi continuarea luptei în instanţă, am început demersurile pentru sesizarea instituţiilor europene, abilitate să se pronunţe în astfel de cazuri. Nu ne vom opri până când depozitul de gunoi din inima Bucovinei nu va fi anulat şi înlăturat definitiv”, a declarat Daniel Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul USR Daniel Popescu susţine desfiinţarea depozitului de deşeuri din pasul Mestecăniş.
 Vizualizări articol: 2157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Deputatul USR Daniel Popescu susţine desfiinţarea depozitului de deşeuri din pasul Mestecăniş2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei