Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 225 (7226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

USV

Cercetători din domeniul protecției pădurilor din 19 țări, în conferință la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 80 de participanți și invitați, cercetători și practicieni din domeniul protecției pădurilor din 19 țări, au participat la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV), la cea de-a XIII-a Conferință internațională a Grupului de lucru IUFRO (International Union of Forest Research Organizations) 7.03.10.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 16 – 20 septembrie 2019 și a avut ca temă „Semnificația schimbărilor actuale de mediu asupra dăunătorilor și patogenilor din ecosistemul forestier”.

Conferința este organizată, la fiecare 2 ani, de către universități sau institute de cercetare din domeniul forestier din Europa și, după 19 ani, conferința revine în România. Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a avut onoarea de a fi organizatoarea acestei manifestări științifice importante, sub coordonarea Grupului de lucru IUFRO 7.03.10. La buna desfășurare a conferinței au contribuit Asociația „Societatea pentru Silvicultură și Mediu Suceava”, alături de sponsorii evenimentului - Regia Națională a Pădurilor Romsilva și compania AlphaScent (SUA).

Temele abordate în cadrul conferinței s-au încadrat în sfera preocupărilor privind dăunătorii și bolile care afectează pădurile din emisfera nordică și s-au axat pe identificarea unor soluții tehnice pentru controlul lor, cum ar fi: actualizarea informațiilor privind distribuția bolilor și dăunătorilor forestieri, monitorizarea speciilor invazive de boli și dăunători și propunerea unor soluții pentru reducerea impactului acestora.

Un moment important al conferinței s-a desfășurat în corpul E al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unde au fost expuse 28 de postere dedicate temei centrale a ediției din acest an. De asemenea, cu sprijinul colegilor de la Direcția Silvică Suceava, Ocolul Silvic Adâncata și Ocolul Silvic Pojorâta, programul conferinței a inclus și excursii în rezervațiile naturale Pădurea Zamostea Luncă și Codrul Secular Giumalău, o ocazie rară pentru participanți de a cunoaște și admira frumusețea naturii din județul nostru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetători din domeniul protecției pădurilor din 19 țări, în conferință la Suceava.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetători din domeniul protecției pădurilor din 19 țări, în conferință la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei