Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 217 (7218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Mişcare

Preşcolarii de la Grădiniţa “Lizuca” din Fălticeni au luat startul la Climate Cycling

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Climate Cycling este un eveniment de ciclism cu implicare internaţională, organizat de Asociaţia Clima Cercului, cu sediul în Finlanda, şi care s-a desfăşurat pentru prima oară în acest an, pe 11 septembrie, startul fiind dat la Helsinki. Manifestarea are ca scop stimularea înlocuirii automobilului cu bicicleta pentru deplasările urbane sau pe distanţe scurte.

Grupa mijlocie “Isteţii”, de la Grădiniţa cu Program Normal “Lizuca” din Fălticeni, împreună cu educatoarea Doiniţa Bălan, s-a alăturat evenimentului Climate Cycling pentru a trage şi la nivel local un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice şi a promova mersul pe bicicletă, răspunzând astfel invitaţiei primite de la ENO Climate Cycling Day.

“Participarea la ciclismul climatic este o modalitate perfectă pentru a susţine şi a ne implica în lupta împotriva schimbărilor climatice. Am parcurs un mic traseu cu bicicleta pe strada care duce la grădiniţă având susţinerea părinţilor şi a reprezentanţilor municipalităţii. Suntem convinşi că bicicleta poate juca un rol fundamental în lupta contra schimbărilor climatice. Este necesar să avem o abordare mai corectă asupra acestui subiect deoarece suntem conştienţi că trebuie să schimbăm ceva şi în vieţile noastre”, a declarat educatoare Doiniţa Bălan.

Încurajarea deplasării pe bicicletă aduce un plus întregii comunităţi şi omenirii, fiind şi motivul pentru care un număr cât mai mare de oameni recurg la folosirea bicicletei.

Climate Cycling are şi o componentă de strângere de fonduri, banii adunaţi fiind donaţi pentru măsuri concrete de combatere a schimbărilor climatice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşcolarii de la Grădiniţa “Lizuca” din Fălticeni au luat startul la Climate Cycling.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Preşcolarii de la Grădiniţa “Lizuca” din Fălticeni au luat startul la Climate Cycling5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei