Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 217 (7218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Grija pentru mediu

Echipa județului Suceava câștigă, în premieră, un premiu național în competiția "Patrula de Reciclare"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Grija față de mediul înconjurător și responsabilitatea pentru colectarea selectivă a deșeurilor le-a adus unor școli din județ premiul II în cadrul proiectului „Patrula de reciclare”.

Premiile I, II și III merg în județele Ilfov, Suceava și Constanța. În aceste trei județe, profesorii și elevii voluntari au contribuit la colectarea celor mai mari cantități de aparate electrice pe locuitor, la ediția 2018-2019.
Din echipa județului au făcut parte: Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Cîrlibaba (prof. coordonator Felicia Chișcari), Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini (prof. coordonator Viorica Davidel), Școala Gimnazială Pătrauți (prof. Cristina Daniela Bădăluță), Școala Gimnazială Siminicea (prof. Gabriela Penciuc), Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret (prof. Silvia Daneliuc), Școala Gimnazială Nr.1 Suceava (prof. Raluca Bobu), Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava (prof. Adriana Muntean), Școala Gimnazială Nr.2 Vatra Dornei (prof. Ionela Loredana Todașcă) și Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. Elena Sextilia Solonaru).
Toate școlile eligibile din județele care au câștigat premiile naționale vor primi materiale didactice utile pentru anul școlar care a început.

„România face un salt în colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu ajutorul Patrulei de Reciclare. Programul național de educație de mediu încheie ediția cea mai de succes de până acum, anunțând premiile naționale. Românii s-au mobilizat să colecteze deșeuri electrice mai mult ca oricând, la apelul școlilor - o victorie pentru educația de mediu. Este prima ediție a programului la care 25 de județe reușesc să se califice la premiile naționale. În mai mult de jumătate dintre județele țării, activitatea Patrulelor de Reciclare a dus la colectarea a peste 100g DEEE (deșeuride echipamente electrice și electronice)/ locuitor. Este un progres care demonstrează influența benefică a educației asupra obiceiurilor de colectare a deșeurilor electrice, în România”, au spus coordonatorii programului.
Aceștia au mai menționat că în cadrul celor 12 luni de program, au fost colectate, în toată România, 3.704.000 kg de deșeuri electrice. Astfel, cantitatea totală de DEEE trimisă la reciclare datorită echipelor de voluntari, de la lansarea proiectului, depășește 7.330.000 kg la nivel național.
Un nou record a fost obținut și în ceea ce privește cantitatea de baterii colectată la ediția aceasta - 16.200 kg. Dacă numai o mică parte din această cantitate ar fi ajuns în gropile de gunoi, ar fi devenit o sursă de poluare a solului și a apei pentru zeci de ani de acum înainte.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa județului Suceava câștigă, în premieră, un premiu național în competiția "Patrula de Reciclare".
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echipa județului Suceava câștigă, în premieră, un premiu național în competiția "Patrula de Reciclare"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei