Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 216 (7217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ediția a III-a

Trupa de teatru ”π”, de la Colegiul ”Ștefan cel Mare”, pregătește Festivalul de teatru „SusPicious”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

”SusPicious” este numele celei de-a treia ediții a festivalului de teatru organizat la Suceava de trupa de teatru  ”π” (Pi) a liceenilor de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, eveniment care se va desfășura pe 28 și 29 septembrie.

Ediția din acest an aduce laolaltă elevi creativi, pasionați de teatru, preocupați de promovarea culturii în rândul adolescenților, de experiențe noi și valoroase, de socializare, de dezvoltare personală și de ce nu, de distracție.

Elevii pregătesc două zile de spectacole și showuri de improvizație, pe scena teatrului Municipal ”Matei Vișniec”, alături de invitații lor, aproximativ 60 de tineri liceeni care fac parte din trupe din Bacău, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț și Timișoara.

„Invităm publicul sucevean la spectacolele din cadrul festivalului nostru, invităm tinerii mai ales și pe toți cei care iubesc teatrul. Intrarea este gratuită”, spun reprezentanții trupei.

Spectacolele vor avea loc între orele 14.00 și 21.00, iar duminică, 29 septembrie, de la ora 16.00 este programat spectacolul trupei ”π”, ”Buzunarul cu pâine”, de Matei Vișniec, cu actorii Codrin Bejenaru și Carmen Trifina, în regia elevei Iriana Cuconu.

”Dorim să încântăm publicul cu spectacole bune, calitatea acestora fiind garantată de rezultatele obținute în toată țara în cadrul unor festivaluri cu etape cu format competitiv (Ideo Ideis; T4T, I.D. Fest, AMFI Teatru etc.). De asemenea, se dorește prezentarea în fața spectatorilor suceveni a unor spectacole ce au ca tematică probleme și situații adoloscentine de mare interes atât pentru elevii participanți, cât și pentru profesorii și părinții acestora”, au mai menționat ștefaniștii.

În pregătirea spectacolelor lor, elevii au fost ajutați și coordonați de actorul Teatrului Municipal, Cătălin Mîndru.

Tototdată, au avut parte de sprijin și din partea Inspectoratului Școlar, din partea direcțiunii liceului și din partea Teatrului ”Matei Vișniec”.

 

”π”, din 2012

Trupa de teatrului ”π” a Colegiului ”Ștefan cel Mare” este alcătuită din 12 elevi din clasele IX-XII, fiind înființată din 2012. Are un portofoliu bogat, participând de-a lungul timpului la festivaluri de profil din țară (Timișoara, Bacău, Botoșani, Suceava – MagicFest) sau alte evenimente în cadrul cărora au performat (de exemplu baluri de caritate etc.).

În cadrul ”π” funcționează și o trupă de improvizație, îndrumată de Cosmin Manole, elev al colegiului.

Iriana Cuconu, una dintre elevele care coordonează festivalul de la finele lui septembrie, a menționat că trupa de teatru  ”π” stârnește tot mai mult interes din partea elevilor liceului, un indicator în acest sens fiind și numărul tot mai ridicat a celor care se înscriu la preselecțiile pentru trupă.

”Mi-a plăcut ideea, în cadrul trupei se leagă prietenii strânse și tot ce se întâmplă aici te ajută foarte mult să te dezvolți și pe plan personal”, ne-a mărturisit Cristiana Birnicu, elevă în clasa a X-a, membră a trupei ”π”. 

De altfel, trupa ”π” le-a determinat unora dintre elevi și parcursul profesional, una dintre absolventele din promoția de anul acesta, de la Colegiul ”Ștefan cel Mare”, fiind admisă la Teatrologie în Cluj-Napoca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa de teatru ”π”, de la Colegiul ”Ștefan cel Mare”, pregătește Festivalul de teatru „SusPicious”.
 Vizualizări articol: 1896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Trupa de teatru ”π”, de la Colegiul ”Ștefan cel Mare”, pregătește Festivalul de teatru „SusPicious”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei