Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 216 (7217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Strigăt de ajutor!

O tânără din Grămești, Andreea Mihaela Șuleap, suferă de o boală foarte rară și are nevoie urgent de 100.000 de euro pentru operație și recuperare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din Grămești, Andreea Mihaela Șuleap, în vârstă de 29 de ani, suferă de o boală foarte rară și are nevoie urgent de 100.000 de euro pentru operație și recuperare. „Boala ei se numește instabilitate cranio-cerebrală, o boală foarte rară, secundară hipermobilității articulare de la nivelului coloanei cervicale, și care secundar apasă măduva și creierul”, ne-a spus tatăl Mihaelei, Vasile Șuleap, care își dorește enorm să-și salveze fiica, dar nu poate singur, ci doar cu ajutorul oamenilor care pot să-l sprijine să adune banii pentru operație. Este un mare șoc și pentru cei care o cunosc pe Mihaela, „o fată plină de viață, zâmbitoare, veselă, plină de compasiune pentru cei din jurul ei, cu multe proiecte începute, cu multe visuri...”, pe care boala a răpus-o la pat în doar câteva luni. I-a dispărut zâmbetul, pentru că acum este imobilizată la pat și nu mai poate face nimic din ceea ce făcea înainte de agravarea bolii.

 

Țintuită la pat, epuizată fizic, în stare foarte gravă

Am aflat de la familia Șuleap că Mihaela „a luptat” 10 ani până a aflat de ce boală suferă, până i s-a pus acest diagnostic. Dacă la început resimțea doar oboseală fizică, pe parcurs s-au adăugat nenumărate simptome din ce în ce mai severe (oboseală fizică și mentală severă, imposibilitatea de a sta în picioare și a se deplasa, dureri musculare, migrene severe, probleme cognitive și de vedere, probleme la înghițit).

Declinul ei a fost atât de rapid de la Crăciun până în acest moment, încât a șocat pe toată lumea: de la un om care se putea deplasa, putea vorbi, putea zâmbi, la un om țintuit la pat.

Mihaela Șuleap este absolventă a Colegiului Național “Petru Rareș”,  licențiată, apoi, în Litere. Mihaelei i-au plăcut din totdeauna să studieze limbile străine, fiind o studentă și o scriitoare talentată. A studiat limbile nordice și vorbește fluent suedeza, franceza și engleza. Nu este numai o persoană inteligentă, ci și una plină de compasiune și înțelegere, ceea ce a făcut-o să lucreze ca profesoară și ca lider de proiect la un ONG local, în ciuda bolii care s-a tot agravat.

Cu timpul a fost obligată să își reducă treptat norma de lucru la serviciu, până la renunțarea totală. Viața ei a devenit din ce în ce mai limitată, iar activitățile de zi cu zi tot mai puține. Pe lângă renunțarea la serviciu, boala a obligat-o să renunțe la tot ce îi plăcea să facă și la toți cei dragi, rămânând izolată între patru pereți.
„Acum Mihaela nu se mai poate ridica din pat, având nevoie de ajutor pentru a se hrăni, pentru a se îmbrăca, pentru a se spăla. Nu mai poate merge, fiind nevoită să folosească scaunul cu rotile. În majoritatea timpului, nici nu mai poate vorbi sau asculta ce i se comunică din cauza epuizării”, ne-a povestit cu durere tatăl tinerei.

Chiar dacă nu mai poate să scrie, Mihaela a transmis un mesaj, prin intermediul prietenilor:,,Sunt din ce în ce în ce mai slăbită, nici vie, nici moartă, între 4 pereți, în tăcere, întuneric și izolare. Îmi pierd abilitatea de a vorbi, de a mă mișca. Sper ca până la operație să mai rămână ceva din mine ce poate fi salvat”.

 

O șansă, operația în Spania

Mihaela Șuleap este nevoită să trăiască într-un mediu adaptat bolii ei, în care orice om sănătos nu ar rezista. Trebuie să poarte ochelari de soare foarte întunecați, să stea într-o cameră cu ferestrele acoperite, din cauza hipersensibilității la lumină. Tânăra este nevoită să poarte dopuri de urechi și căști de protecție pentru zgomot în permanență. Recent a început să aibă probleme la înghițit, momentan hrănindu-se doar cu lichide. E din ce în ce mai slăbită. Până nu demult Mihaela nu știa că există o șansă pentru a fi salvată. Acum a aflat că poate fi operată. A aflat de cazurile altor pacienți diagnosticați inițial cu encefalomielită mialgică, la fel ca Mihaela, și care ulterior au primit diagnosticul de instabilitate cranio-cervicală, care după intervenția chirurgicală și-au revenit în totalitate sau aproape complet. RMN-ul efectuat în luna iulie a confirmat că Mihaela Șuleap are „instabilitate cranio-cervicală, secundar unui sindrom de hipermobilitate, boală care a dus la apariția și agravarea treptată a simptomelor ei, lăsându-o imobilizată la pat”. Medicii care au văzut-o ulterior au confirmat diagnosticul și consideră că Mihaela are nevoie de acest tip de operație urgentă care poate fi efectuată doar în Spania.

 

Salvați-o pe Mihaela! Donați!

„Costurile pentru operație și recuperarea de după operație depășesc 100.000 de euro, iar noi, ca și familie, nu deținem acești bani. De aceea avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Această operație nu este singura șansă a Mihaelei de a reveni la o viață normală, ci și singura șansa de a mai trăi. V-am fi recunoscători pentru orice donație, indiferent cât de mică, ea poate face diferența dintre o viață normală și a sta chinuit la pat. Mihaela trebuie să beneficieze de această operație într-o lună, deoarece starea ei se degradează progresiv, iar șansele de a se face bine scad pe zi ce trece. Vă rugăm încă odată să ne ajutați, cât de puțin contează!”, este strigătul disperat al familiei Șuleap, care își dorește salvarea Mihaelei.

Donațiile se pot face în contul deschis pe numele Mihaelei: Mihaela Șuleap, Banca Comercială Română, cont în lei: RO46RNCB0242153580330001; COD SWIFT: RNCBROBU; Filiala BCR Siret, str. Sucevei. Nr. 2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din Grămești, Andreea Mihaela Șuleap, suferă de o boală foarte rară și are nevoie urgent de 100.000 de euro pentru operație și recuperare.
 Vizualizări articol: 6001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O tânără din Grămești, Andreea Mihaela Șuleap, suferă de o boală foarte rară și are nevoie urgent de 100.000 de euro pentru operație și recuperare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei