Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 216 (7217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suspiciuni

Fosta secretară a comunei Şcheia, acuzată că a falsificat anexe de Consiliu Local şi a atribuit ilegal mai multe suprafeţe de teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcheia stă pe un butoi cu pulbere, iar motivul pentru care s-a ajuns aici este legat de proprietăţile imobiliare. Ca urmare a faptului că preţul terenurilor a explodat pur şi simplu în comună, au apărut şi cazuri în care diferite instituţii, printre care Primăria Şcheia sau Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava, au informaţii diferite despre o serie de proprietari de terenuri.

După ce au confruntat bazele de date, reprezentanţii Primăriei Şcheia au ajuns la concluzia că mai multe anexe de Hotărâri de Consiliul Local ar fi fost falsificate. Ca urmare, au fost depuse două plângeri penale, una la Direcţia Naţională Anticorupţie şi alta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, plângeri care o vizează pe Luminiţa Rîşca, fosta secretară a comunei Şcheia.

Aceasta este acuzată de comiterea mai multor infracţiuni, respectiv fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu. Plângerile au fost depuse recent şi sunt semnate de primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc.

 

Ce s-a întâmplat şi ce anume se reclamă

Falsurile pentru care au fost înaintate plângerile penale au fost descoperite în luna iulie a acestui an, după ce o femeie din Şcheia s-a prezentat la sediul Primăriei pentru a solicita emiterea unui certificat de urbanism. Femeia a anexat la cerere mai multe documente, printre care o anexă de Hotărâre de Consiliu Local cu numărul 71 din data de 10 noiembrie 2005, din care reieşea că a primit din proprietatea privată a comunei Şcheia o suprafaţă de 500 mp de teren.

Actualul secretar al comunei Şcheia a observat însă că documentul respectiv nu este semnat de primarul Vasile Andriciuc, ci de secretara de la acea vreme, Luminiţa Rîşca.

Plecând de la aceste bănuieli că lucrurile nu s-au derulat conform legii, reprezentanţii Primăriei Şcheia au verificat în arhive şi au constatat că trei anexe de la Hotărârea de Consiliu Local 71 din 2005 sunt diferite. S-au efectuat verificări încrucişate şi cu baza de date de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava şi s-a ajuns la concluzia că această instituţie are o singură anexă la hotărârea amintită, diferită de cele pe care le deţine Primăria Şcheia.

Reprezentanţii Primăriei Şcheia consideră că vinovată se face fosta secretară, Luminiţa Rîşca, care „a falsificat şi certificat pentru conformitate cu originalul mai multe anexe la Hotărârea nr. 71/2005 în beneficiul persoanelor în cauză, a semnat în locul primarului şi a folosit aceste documente în vederea obţinerii de avantaje materiale pentru acele persoane, iar acele documente au produs efecte juridice şi prejudicii materiale comunei Şcheia”.

Reprezentanţii Primăriei Şcheia cer acum anularea acestor anexe, dar şi tragerea la răspundere a fostei secretare. Mai mult, există suspiciunea că ar exista şi alte falsuri.

Am încercat să aflăm un punct de vedere şi din partea Luminiţei Rîşca, însă aceasta nu a putut fi contactată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta secretară a comunei Şcheia, acuzată că a falsificat anexe de Consiliu Local şi a atribuit ilegal mai multe suprafeţe de teren.
 Vizualizări articol: 5327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fosta secretară a comunei Şcheia, acuzată că a falsificat anexe de Consiliu Local şi a atribuit ilegal mai multe suprafeţe de teren5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei