Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 213 (7214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

A 29-a ediție

Universitatea din Suceava, reprezentată la Forumul Economic din Krynica, Polonia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru al treilea an consecutiv, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost reprezentată la Forumul Economic (supranumit și Davos-ul Estului) organizat în orașul Krynica-Zdrój din Polonia. Ajuns la cea de-a XXIX-a ediție, acest eveniment adună elite din domeniul politic, economic și de la nivelul intelectualității europene în cadrul unor dezbateri privind viitorul Europei.

În calitate de membru fondator al consorțiului universitar „Collegium Carpathicum”, din care fac parte șapte instituții de învățământ superior din Europa Centrală și de Est, USV a fost reprezentată de prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector. Acesta a participat activ la lucrările conferinței, care au atins subiecte precum: Ce pot face universitățile pentru regiunea carpatică?; Figuri ale intelectualității Europei Centrale; Cultura libertății – trecut și prezent; Economia viitorului din perspectiva statelor din Europa Centrală și de Est; Poate Europa Centrală să schimbe „jocul” în Uniunea Europeană?; Carpații – mediul înconjurător, moștenire, societate, etc.

În cadrul panelului intitulat „Ce pot face universitățile pentru regiunea carpatică?”, au fost dezbătute aspecte legate de funcționarea și rolul rețelei universitare „Collegium Carpathicum”.  Temele principale atinse de participanți au fost: întărirea din punct de vedere științific și academic a cooperării între universitățile din regiunea carpatică prin intermediul consorțiului „Collegium Carpathicum”, promovarea regiunii prin activități în domeniul educației și prin publicarea unor materiale științifice de anvergură, crearea unei imagini pozitive a regiunii carpatice și extinderea cunoștințelor legate de aceasta la nivelul cetățenilor UE, crearea unui „trend carpatic” în educație și în cadrul mobilităților studențești și științifice, etc.

Alături de prof. univ. dr. Ștefan Purici, și-au exprimat opinii privind rolul universităților în atingerea unor obiective la nivelul regiunii carpatice și reprezentanții celorlalte universități partenere în cadrul consorțiului - universitățile din Ostrava (Republica Cehă), din Przemyśl (Polonia), din Budapesta (Ungaria), ”Vasyl Stefanyk” din Ivano-Frankivsk (Ucraina), din Varșovia.

De asemenea, în cadrul unor întâlniri tehnice privind funcționarea consorțiului „Collegium Carpathicum”, au fost trasate viitoarele direcții ale colaborării în anul academic 2019-2020, una dintre principalele propuneri, care va fi luată în calcul, fiind organizarea unor școli de vară/ iarnă cu participarea studenților și cadrelor didactice din universitățile partenere. Se dorește ca pe lângă mobilitățile academice efectuate de cadre didactice și cercetători, programul consorțiului să includă și evenimente care să pună în contact și un număr mai mare de studenți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava, reprezentată la Forumul Economic din Krynica, Polonia.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea din Suceava, reprezentată la Forumul Economic din Krynica, Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei