Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 213 (7214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Creatori de educaţie”

Profesor al liceului din Dumbrăveni, premiat într-un proiect de bune practici lansat de Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un profesor din judeţul Suceava figurează în lista celor 50 de premianţi desemnaţi de Ministerul Educaţiei în cadrul proiectului „Creatori de educaţie”, iniţiativă ce promovează dascălii cu o contribuţie remarcabilă în creşterea atractivităţii şcolii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăţa, de a înţelege şi descoperi lumea în care trăim.

Romeo Bolohan, de la Liceul Tehnologic "Mihai Eminescu" Dumbrăveni, a câştigat cu proiectul „Mentori pentru copiii din centrele de plasament”, iniţiat în 2016, prin care desfăşoară activităţi de mentorat pentru formarea unor deprinderi de viaţă de către copiii din centrele de plasament de la Dolhasca, Gura Humorului, Suceava şi Fălticeni.

”Din anul 2016 am iniţiat şi dezvoltat proiectul <Mentori pentru copiii din centrele de plasament>, proiect sprijinit de grupul de copii din cadrul Clubului <Origami> şi din cadrul proiectului <Drumul spre o vacanţă liniştită>, unde copiii din cinci centre de plasament din judeţul Suceava învaţă tehnica origami şi desfăşoară activităţi de mentorat prin sprijin la teme pentru şcoală, dar participă şi la cursuri de formare a deprinderilor de viaţă independentă cu scopul de a se integra mai uşor profesional şi în societate. În cadrul aceluiaşi proiect se desfăşoară şi acţiuni de prevenire a tuturor formelor de abuz. În urma acestui proiect, peste 50% dintre copii reuşesc mai uşor integrarea la liceu şi chiar la unele facultăţi”, se arată în prezentarea proiectului.

Romeo Bolohan este profesor de educaţie tehnologică. Este de peste 15 ani cadru didactic şi ani la rând şi-a implicat elevii în diverse tipuri de activităţi: în programele de promovare a drepturilor copilului, de ecologizare, de sprijinire a copiilor cu probleme la învăţătură, a copiilor din centrele de plasament etc.

Ministerul Educaţiei menţionează că „ziua de astăzi, 10 septembrie, marchează desemnarea premianţilor selecţiei naţionale de bune practici în educaţie, nivelurile primar şi gimnazial. <Creatori de educaţie> reprezintă o campanie de conştientizare cu privire la prestigiul acestei vocaţii şi importanţa creativităţii dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil, în viitorul educaţiei şi al societăţii româneşti. Pentru faptul că inovează în procesul de predare-învăţare, sporind valoarea actului didactic, şi implicit atractivitatea şcolii pentru elevi, câştigătorii vor fi recompensaţi de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în cadrul unei gale de premiere, dar şi promovaţi public, astfel încât educaţia de calitate să beneficieze de cât mai multe repere”.

„Mentori pentru copiii din centrele de plasament” al profesorului Bolohan a fost premiat la secţiunea Popularitate, fiind printre cele mai votate zece proiecte în mediul online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesor al liceului din Dumbrăveni, premiat într-un proiect de bune practici lansat de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 3220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 7 voturi
Profesor al liceului din Dumbrăveni, premiat într-un proiect de bune practici lansat de Ministerul Educaţiei4.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei