Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 212 (7213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare încrucișată

Ministerul Educației elimină obligativitatea corectării lucrărilor de la bac în alte județe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației a decis ca la examenul de bacalaureat de anul viitor să elimine obligativitatea corectării încrucișate între județe a lucrărilor.

Din 2015 până în prezent, tezele elevilor de la bacalaureat au fost evaluate de profesori din alt județ decât cel în care absolvenții de liceu au susținut examenul, măsura fiind introdusă de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, pentru evitarea fraudelor. Însă în ordinul Ministerului Educației, publicat în această lună, nu se mai regăsește prevederea potrivit căreia profesorii evaluatori dintr-un județ nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ.

Lipsa acestei prevederi a stârnit numeroase controverse, Ministerul Educației răspunzând cu o serie de precizări referitoare la acest aspect.

Potrivit unui comunicat de presă, ”evaluarea încrucișată între județe a lucrărilor scrise nu este exclusă”, însă nu este o procedură obligatorie, ca până acum, am putea completa noi.

Corectarea încrucișată ar putea fi eliminată în situații deosebite, fiind reglementate situațiile excepționale apărute în sesiunile anterioare ale acestui examen, precizează ministerul de resort.

Astfel, ”în fiecare județ, numărul de cadre didactice care se formează prin cursuri în domeniul evaluării pentru examenul național de Bacalaureat se raportează la numărul elevilor care finalizează anual cursurile liceale. Întrucât nu se poate face întotdeauna repartizarea strict echilibrată a lucrărilor scrise, ca urmare a evaluării încrucișate între județe a lucrărilor scrise, pot apărea situații în care, în județe cu număr mic de elevi, să fie transmise spre evaluare lucrări scrise din județe cu număr mare de elevi”.

De asemenea, pentru anumite discipline care se predau numai în anumite județe (cazul limbilor materne), chiar dacă lucrările scrise au fost transmise spre evaluare în alte județe, a fost necesar ca în comisiile de evaluare să fie nominalizați profesori evaluatori din aceleași județe din care proveneau lucrările scrise.

 

Profesorii corectori, fără pregătire de evaluatori

Tot ordinul emis la început de septembrie elimină obligativitatea ca profesorii corectori să fi fost formați ca evaluatori.

În acest caz, ministerul precizează că având în vedere situațiile excepționale „și luând în calcul și faptul că legislația în vigoare nu prevede obligativitatea cadrelor didactice de a participa la evaluarea lucrărilor scrise în cadrul examenelor naționale (bacalaureat, titularizare, definitivat etc.) și nici la cursuri de formare, se impune, pentru cazurile anterior menționate, ca în comisiile de evaluare să fie nominalizați și profesori evaluatori care nu au finalizat cursuri de formare în domeniul evaluării”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației elimină obligativitatea corectării lucrărilor de la bac în alte județe.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educației elimină obligativitatea corectării lucrărilor de la bac în alte județe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei