Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 208 (7209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Ioan Balan: „În şapte ani de guvernare, PSD a dus România la sapă de lemn”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a criticat în termeni duri actualul guvern şi crede că ultimii şapte ani, perioadă în care PSD a fost la conducerea României, a însemnat un regres din toate punctele de vedere.

„În şapte ani de guvernare, PSD a dus România la sapă de lemn. În aceşti şapte ani starea infrastructurii naţionale a devenit şi mai precară decât în perioada de criză economică. Ultimii şapte ani au fost ani de creştere economică, în care orice guvern responsabil ar fi dirijat o parte din resursele financiare suplimentare pentru a moderniza ţara. PSD a risipit această şansă pe care a avut-o România, aşa cum a făcut ori de câte ori a guvernat ţara. În şapte ani nu s-a demarat nici un proiect major de infrastructură în toată ţara, iar incompetenţa guvernelor pe care PSD le-a condus sau sprijinit din umbră ne-a demonstrat că nu a fost în stare nici măcar să finalizeze proiectele demarate anterior de alţii. Din păcate, însă, pentru români şi România, PSD a devenit sinonim cu duşmanul modernizării infrastructurii din toată ţara. PSD este sinonim cu sărăcia lucie, cu bezna şi cu înapoierea ţării. După atâţia ani de guvernare PSD, nu putem să constatăm decât că numărul de km de autostradă este la fel de mic ca în urmă cu şapte ani, că numărul de trenuri de călători a scăzut şi a lăsat sute de mii de oameni izolaţi, că viteza pe calea ferată e şi ea mai mică şi că drumurile naţionale nu au fost reabilitate decât prin spoieli, cât să acopere ochii alegătorilor înainte de alegeri”, a fost rechizitoriul întocmit de Ioan Balan.

În opinia parlamentarului sucevean, zilele actualului Guvern sunt numărate, iar motivele pentru care trebuie demis sunt numeroase.

„Oamenii trebuie să ştie că Dăncilă a adus investiţiile din România la minime istorice, adică cea mai mică valoare din ultimii 15 ani, astfel încât nu numai că nu se construieşte nimic nou în toată ţara, ci riscăm să se dărâme peste noi şi lucrurile construite în trecut. Doamna care se lăuda că <a scos ţara din noroaie> ar trebui să recunoască faptul că domnia sa şi guvernul plin de incompetenţi pe care îl conduce au pus umărul la adâncirea sărăciei şi a decalajelor economice pentru cele mai sărare regiuni din România: Bucovina şi Oltenia. Zeci şi sute de miniştri s-au plimbat prin Bucovina şi au promis autostrăzi, căi ferate, comunicaţii, industrie şi investitori strategici. Toate s-au dovedit mincinoase, deşi toate guvernele au avut la îndemână bani mulţi, nerambursabili, din fondurile de coeziune ale Uniunii Europene, destinate tocmai ajutării şi dezvoltării regiunilor sărace”, a mai arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal a oferit şi un exemplu şi a spus că acum, cu un an înainte să se încheie exerciţiul financiar european 2014-2020, pentru suma de 9 miliarde de euro, bani gratuiţi de la UE, guvernele PSD nici măcar nu au formulat solicitări sau elaborat proiecte. În schimb, PSD a pus impozite şi taxe pe spinarea românilor, în loc să folosească acei bani gratuiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „În şapte ani de guvernare, PSD a dus România la sapă de lemn”.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Balan: „În şapte ani de guvernare, PSD a dus România la sapă de lemn”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei