Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 207 (7208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a opta

Primăria Dumbrăveni, partener la Congresul Mondial al Eminescologilor de la Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Dumbrăveni a participat zilele trecute la cea de-a opta ediţie a Congresului Mondial al Eminescologilor. Manifestarea s-a derulat la Chişinău, sub patronajul Guvernului Moldovei şi al Academiei de Ştiinţe şi, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani, Primăria Dumbrăveni a fost cooptată ca partener.

„Faptul că acest parteneriat are deja o tradiţie de câţiva ani ne arată că acolo unde ne implicăm o facem cu responsabilitate, iar cei cu care colaborăm sunt mulţumiţi de modul cum decurge totul. Pentru noi, cultura şi educaţia sunt factori extrem de importanţi şi tocmai de aceea participăm la acest gen de manifestări, fără a mai pune la calcul şi evenimentele pe care le organizăm la Dumbrăveni”, a precizat Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni.

Cu acest prilej, Primăria Dumbrăveni a oferit un set din caietele eminesciene pentru a fi expuse în sediul Guvernului Moldovei, dar şi un alt set care a ajuns la Institutul de Filologie din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. De asemenea, primarul Ioan Pavăl şi secretarul Mihai Chiriac au oferit din partea Primăriei Dumbrăveni plachete, medalii şi diplome omagionale pentru o parte dintre participanţi.

A fost prezent la manifestare ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, şi noul preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Ion Tighineanu.

Din rândul eminescologilor se remarcă prezenţa lui Teodor Codreanu, Adrian Dinu Rachieru şi Nicolae Georgescu.

La această manifestare a fost lansat un volum omagial „Vasile Bahnaru – 70 de ani”, susţinut financiar din sponsorizări de Primăria Dumbrăveni.

Academicianul Mihai Cimpoi, cel care a iniţiat acest Congres al Eminescologilor, a fost maestru de ceremonii şi s-a dovedit, ca întotdeauna, un adevărat liant pentru participanţi şi invitaţi.

Totuşi, nu toate lucrurile au mers aşa cum erau programate. Şeful Institutul Cultural Român, filiala Chişinău, Valeriu Matei, şi-a arătat surprinderea neplăcută că nici premierul Maia Sandu şi nici ministrul Culturii din Moldova, care confirmaseră prezenţa, nu au ajuns la manifestare şi nici nu şi-au trimis reprezentanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Dumbrăveni, partener la Congresul Mondial al Eminescologilor de la Chişinău.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primăria Dumbrăveni, partener la Congresul Mondial al Eminescologilor de la Chişinău3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vinete cu legume, preparat de post ( imam bayaldî) Este o mâncare de post extrem de gustoasă, ușor de făcut și care valorifică perfect legumele proaspete de sezon. Este de origine turcească preparatul, dar la noi se pregătește curent în Dobrogea, inclusiv în bucătăriile... Citeşte