Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 205 (7206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Istorie, ficţiune şi turism

Urmaşul lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula, va monta o plachetă comemorativă pe Vârful Izvorul din Munţii Călimani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stră-strănepotul lui Bram Stoker, autorul celebrului roman Dracula, Dacre Stoker, împreună cu o echipă formată din reprezentanţi ai Casei Răzeşului, din comuna Panaci, şi ai Parcului Naţional Munţii Călimani, va monta o plachetă comemorativă pe Vârful Izvorul din Munţii Călimani, „ca o recunoaştere a acestui loc important atât pentru romanul Dracula, scris în 1897, cât şi pentru toţi cei pasionaţi de tematica Dracula”, după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Casa Răzeşului. Evenimentul va avea loc duminică, 8 septembrie a.c., „la locaţia secretă a Castelului Dracula din Munţii Călimani”, „expediţia” putând fi urmărită de pasionaţii genului pe pagina de Facebook a Casei Răzeşului şi cea a lui Dacre Stoker.

„Bram Stoker şi-a notat coordonatele Castelului Dracula după latitudine şi longitudine, împreună cu nume de sate şi râuri care duc spre Vârful Izvorul din Munţii Călimani (Hans de Roos). Deşi Bram nu a vizitat niciodată România, cercetările sale pentru scrierea romanului Dracula au fost complete şi detaliate, studiind cu mare atenţie hărţi şi cărţi la biblioteca din Londra”, se arată în comunicat.

În ceea ce-l priveşte pe urmaşul autorului romanului, Dacre Stoker, acesta este unul dintre promotorii "Turismului Dracula Responsabil", prin „diferenţierea laturii fictive date de roman şi a laturii istorice inspirate din viaţa şi faptele lui Vlad Ţepeş”. „Turiştii, cercetătorii sau curioşii pot vizita locuri din România în cunoştinţă de cauză. Această expediţie de marcare a locaţiei Castelului Dracula face parte din latura fictivă, punând Munţii Călimani pe harta turismului Dracula, alături de locuri precum Oradea, Cluj, Bistriţa, Pasul Tihuţa, râul Siret, Galaţi, Varna. Finalul iniţial al romanului Dracula includea o erupţie vulcanică, după ce Contele era înjunghiat în inimă. Faptul că Munţii Călimani sunt munţi vulcanici, formând în zilele noastre o frumoasă caldera, vine ca o confirmare suplimentară că Bram Stoker şi-a localizat faimosul castel în această zonă”, subliniază organizatorii evenimentului.

Managerul expediţiei, Radu Oprea, a declarat, ieri, că următorul pas al proiectului „Turism Dracula Responsabil” va fi marcarea traseului de la Panaci până la „locaţia secretă a castelului”. El îi invită pe cei interesaţi de Dracula să urmărească sâmbătă şi duminică cele două pagini de Facebook menţionate: Dacre Stoker şi Casa Răzeşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmaşul lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula, va monta o plachetă comemorativă pe Vârful Izvorul din Munţii Călimani.
 Vizualizări articol: 1768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Urmaşul lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula, va monta o plachetă comemorativă pe Vârful Izvorul din Munţii Călimani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei