Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 205 (7206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Juniors of CNME”

Şcoala de vară a bobocilor de la Colegiul ”Mihai Eminescu”, o iniţiativă care devine „tradiţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „Juniors of CNME”, derulat în perioada 26-30 august, a însemnat pentru bobocii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu" Suceava o frumoasă experienţă, un soi de ,,şcoală dinaintea şcolii".

Veniţi în număr foarte mare, bobocii au participat cu entuziasm la activităţile pregătite de colegii lor mai mari şi de profesorii implicaţi. Iniţiativa are în vedere familiarizarea elevilor din clasa a IX-a cu atmosfera vieţii de licean prin joc şi comunicare, dar şi prin activităţi nonformale menite să contribuie la dezvoltarea personală.

Aflată deja la cea de-a III-a ediţie, şcoala de vară „Juniors of CNME” a fost ideea Consiliului Şcolar al Elevilor şcolii şi a rămas proiectul ,,de suflet" al acestora. Din echipa de organizare au făcut parte: preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Ştefan Tărăboanţă, elevii din Biroul Executiv, precum şi numeroşi voluntari, elevi din clasele a X-a sau a XI-a ale liceului: Sabina Ciutac, Vlad Culiţă, Sebastian Lauric etc.

„Succesul şcolii de vară e un <cumul de funcţii>, dacă pot să spun aşa, căci am lucrat ca o echipă, elevi, profesori, părinţi şi directori. Proiectul a fost posibil cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi cu ajutorul domnului Renato Tronciu şi al doamnei Gabriela Cazac, directorii şcolii, care ne-au sprijinit cu spaţii pentru activităţi, ne-au pus la dispoziţie, împreună cu Asociaţia Părinţilor, materiale consumabile pentru proiecte, pentru insigne, pliante şi afişe”, a transmis Ştefan Tărăboanţă.

Acesta a mai punctat că prof. Anca Gorban, consilierul educativ al colegiului, i-a îndrumat pe elevi şi i-a susţinut în implementarea ideilor Şcolii de vară, le-a oferit sugestii, i-a încurajat să „construiască" proiecte pentru viitor.

Alte cadrele didactice implicate au fost: Anamaria Catargiu, Cristina Şerban, Rahila Cuşnir, Cristina Hetriuc şi Felicia Vranău, care au reuşit prin crearea unor contexte de învăţare inedite să demonteze frici şi să sădească interes pentru cunoaştere.

 

”Treasure hunt", concursuri sportive sau teambuilding

Activităţile din cadrul şcolii de vară s-au derulat în perimetrul şcolii, dar asta nu i-a împiedicat pe organizatori să înscrie, în seria obiectivelor de succes, sesiuni de „treasure hunt", concursuri sportive, spectacol de talente artistice sau teambuilding în aer liber. Cursurile de predare interactivă s-au dovedit, de asemenea, un bun prilej pentru noii liceeni de a se familiariza cu profesorii şcolii şi cu noul statul, de boboci. La rândul lor, elevii din BEX-ul colegiului şi voluntarii au avut ocazia să-şi dovedească abilităţile organizatorice, capacitatea de mobilizare şi, mai ales, deschiderea către noii veniţi în marea familie a „Juniors of CNME”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de vară a bobocilor de la Colegiul ”Mihai Eminescu”, o iniţiativă care devine „tradiţie”.
 Vizualizări articol: 2166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala de vară a bobocilor de la Colegiul ”Mihai Eminescu”, o iniţiativă care devine „tradiţie”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei