Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 205 (7206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Hai la olimpiadă”

Oportunitate pentru elevii performanţi la informatică. Încep înscrierile în centrele de excelenţă susţinute de eMAG

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni cu rezultate bune la informatică, din clasele V-XII, au ocazia să aprofundeze această disciplină în cadrul centrelor gratuite de pregătire „Hai la olimpiadă”, susţinute de Fundaţia eMAG.

Înscrierile se desfăşoară în perioada 2-23 septembrie,iar pentru admitere elevul va susţine o testare în perioada 27 septembrie – 1 octombrie.

Detalii despre centrele de pregătire, precum şi formularul de înscriere se găsesc pe www.hailaolimpiada.ro.

„Prin acest program urmărim ca pregătirea pentru performanţă să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi să oferim această posibilitate tuturor elevilor care pot şi doresc să se pregătească la un nivel peste medie. Vrem să ne asigurăm că potenţialul lor este cultivat corect, cu ajutorul profesorilor valoroşi din sistemul educaţional românesc”, transmit organizatorii.

Aceştia au mai punctat că scopul programului este să ofere accesul la o pregătire superioară tuturor copiilor care au potenţial şi chemare pentru aceasta şi, totodată, să îi motiveze şi să-i pună în valoare pe profesorii care fac eforturi pentru a-i duce pe copii la nivelul maxim posibil de performanţă.

Coordonatorul centrului este profesoara Mihaela Ildegez, de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, care are o experienţă de 20 de ani la catedră. Spune că a ales informatica pentru că este combinaţia perfectă între teorie şi practică, un domeniu viu, aflat în transformare continuă, cu o bază foarte stabilă în algoritmică şi matematică.

Mihaela Ildegez a menţionat că centrele de pregătire în informatică vor fi deschise la Colegiul Naţional ”Spiru Haret” Suceava (clasele V-XII), Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (clasele V-XII), Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava (clasele V-XII), Rădăuţi (clasele V-VIII) şi Vatra Dornei (clasele V-XII).

 

52 de centre în toată ţara

Centrele de pregătire de la Suceava au fost înfiinţate în toamna anului 2016, sute de elevi urmând cursurile, unii cu rezultate foarte bune în cadrul competiţiilor şcolare.

La nivel naţional, programul “Hai la Olimpiadă!” a fost lansat în 2012.

Din octombrie, alături de unii dintre cei mai buni profesori, Fundaţia eMAG cu sprijinul BCR va relua activitatea de pregătire pentru performanţă în 52 de centre din 26 de localităţi din ţară

Fundaţia eMAG şi BCR au pus bazele centrelor de performanţă în Bucureşti şi în alte 17 judeţe din România. Vorbim de cluburi selecte ale tinerilor pentru care matematica, informatica şi fizica nu mai au secrete. E mediul perfect în care aceşti adolescenţi îşi pot cultiva pasiunea şi de unde, cu multă muncă, se pot naşte modele pentru alţi tineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oportunitate pentru elevii performanţi la informatică. Încep înscrierile în centrele de excelenţă susţinute de eMAG.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oportunitate pentru elevii performanţi la informatică. Încep înscrierile în centrele de excelenţă susţinute de eMAG5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei