Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 204 (7205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vacanţă ratată

Zece copii din Olt, aflaţi în excursie în Bucovina, au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de 10 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, din municipiul Slatina, aflaţi în excursie în Bucovina, au ajuns vineri dimineaţa la Spitalul Orăşenesc din Gura Humorului din cauza unor probleme digestive - dureri abdominale şi vărsături. Copiii făceau parte dintr-un grup mai mare, de 16 copii şi doi adulţi supraveghetori, şi se aflau cazaţi din data de 28 august a.c. la o pensiune din Mănăstirea Humorului.

Vineri dimineaţă, la prima oră, doi copii de 10 ani au început să acuze dureri abdominale şi vărsături, motiv pentru care a fost solicitată la 112 intervenţia unei ambulanţe pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Copiii au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului şi diagnosticaţi cu „intoxicaţie alimentară medie”.

Având în vedere simptomele acuzate de cei doi copii, coordonatoarea grupului a decis să transporte cu microbuzul cu care au venit la pensiune şi ceilalţi copii la spital, în vederea efectuării de investigaţii medicale. Copiii au fost consultaţi, au fost identificate simptome asemănătoare la încă opt copii şi, după evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale, toţi au putut reveni la pensiune.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a declarat, sâmbătă, că inspectorii DSP au fost la faţa locului şi au recoltat probe din alimente, de apă, probe coprologice de la copii şi probe din bucătărie pentru teste de sanitaţie. Potrivit medicului Liliana Grădinariu, din primele investigaţii nu rezultă că ar fi vorba de toxiinfecţie alimentară, ci mai curând de „un consum de dulciuri în exces”. Dr. Grădinariu a subliniat că au fost luate pentru analize inclusiv foarte multe ambalaje ale dulciurilor pe care le-au mâncat copiii.

Rezultatul probelor va fi cunoscut în următoarele zile, probele coprologice şi testele de sanitaţie fiind date în lucru încă de vineri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece copii din Olt, aflaţi în excursie în Bucovina, au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zece copii din Olt, aflaţi în excursie în Bucovina, au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei