Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 203 (7204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ARACIS

USV a fost evaluată cu ”Grad de încredere ridicat”, cel mai înalt calificativ ce poate fi acordat unei universităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a acordat Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) calificativul „Grad de încredere ridicat”, cea mai înaltă recunoaştere acordată unei universităţi în sistemul naţional de învăţământ. Universitatea suceveană obţine pentru a treia oară acest statut, valabil timp de cinci ani, după ce, în anii 2008 şi 2013, a primit acelaşi calificativ în urma evaluării instituţionale efectuate de comisiile ARACIS.

Vizita inspectorilor ARACIS s-a desfăşurat la finele lunii martie, echipa care s-a ocupat de evaluarea Universităţii fiind formată din 20 de membri, dintre care doi studenţi şi un evaluator extern, în persoana profesorului Milan Pol, de la Universitatea Masaryk, Cehia

În cadrul evaluării, comisia ARACIS a avut în vedere aspecte precum activitatea didactică şi de cercetare desfăşurate la USV, baza materială, programele de studii, regulamentele în vigoare, evoluţia numărului de studenţi, serviciile oferite studenţilor şi procentul de absolvire, aspecte financiare etc.

Totodată, echipa de evaluatori a avut întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii universităţii şi ai facultăţilor, cu studenţi şi cadre didactice, cu angajatorii din Suceava, cu absolvenţi ai instituţiei.

Legea Educaţiei Naţionale prevede ca universităţile româneşti să fie evaluate în mod periodic, o dată la cinci ani, în vederea stabilirii standardelor de calitate.

Acreditarea unităţilor de învăţământ superior din România se realizează de către ARACIS, începând din anul 2007, universităţile putând primi următoarele calificative: „Grad de încredere ridicat”, „Grad de încredere”, „Grad de încredere limitat” şi „Lipsă de încredere”.

 

Programe validate

De asemenea, potrivit USV, toate programele de studiu evaluate în cadrul vizitei au primit calificativul maxim, „Încredere”. În plus, la programul Educaţie fizică şi sportivă, capacitatea de şcolarizare a crescut la 90 de locuri, faţă de 75 la momentul evaluării, iar programul de masterat „Drept penal şi criminalistică”, organizat de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, a fost încadrat în domeniul Drept.

„Astfel, rezultatul din acest an, alături de clasările pe poziţii de top în cadrul clasamentelor internaţionale în ultimii ani (uniRank University Ranking, SCImago Institutional Ranking, Webometrics Ranking of World Universities sau QS University Ranking), certifică preocuparea constantă pe care comunitatea academică suceveană o manifestă pentru asigurarea calităţii şi consolidează poziţia USV în elita universităţilor din România”, transmite Universitatea din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV a fost evaluată cu ”Grad de încredere ridicat”, cel mai înalt calificativ ce poate fi acordat unei universităţi.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
USV a fost evaluată cu ”Grad de încredere ridicat”, cel mai înalt calificativ ce poate fi acordat unei universităţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei