Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 203 (7204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Omagial

Artistul Radu Bercea a fost sărbătorit joi la Gura Humorului, la împlinirea vârstei de 80 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Devenit un reper al artei din Bucovina, cunoscutul şi îndrăgitul artist Radu Bercea a fost sărbătorit joi la Gura Humorului, la împlinirea vârstei de 80 de ani. La sărbătoarea organizată în sălile Casei de Cultură din localitate de către conducerea Primăriei Gura Humorului prin intermediul Centrului Cultural, sub bagheta primarului Marius Ursaciuc, au ţinut să-i fie alături prieteni apropiaţi ai maestrului, colegi de breaslă şi iubitori ai artei pictorului şi graficianului Radu Bercea.

Despre îndrăgitul artist plastic au vorbit pe rând cei de care îl leagă vechi prietenii şi care îi cunosc munca şi opera îndeaproape. Începând cu cuvântul de deschidere al directorului Casei de Cultură Sever Dumitrache şi continuând cu scriitorul şi profesorul Constantin Bulboacă, toţi cei care au luat cuvântul au adus un omagiu personalităţii artistice şi distinsului om Radu Bercea, cel care reprezintă un punct de sprijin al acestor tărâmuri culturale. Artistul a fost salutat de către conducerea Consiliului Judeţean Suceava, prin intermediul vicepreşedintelui Gheorghe Niţă, despre personalitatea artistică a maestrului vorbind apoi scriitori şi oameni de cultură.

Cei prezenţi la sărbătoare au putut admira, expuse pe pereţii sălii devenite neîncăpătoare, lucrări de pictură şi grafică din creaţia artistului, care încântă prin culoare şi formă. Surpriza a venit din partea vechiului prieten al artistului, primarul Marius Ursaciuc, cel care a avut ideea organizării unei mese festive în cadrul căreia artistul a fost întâmpinat cu un tort la împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani.

Ajuns la o vârstă a împlinirilor şi emoţionat de prezenţa numeroasă a celor care îi apreciază munca şi îl iubesc deopotrivă, Radu Bercea a mulţumit audienţei cu modestia-i caracteristică, declarând emoţionat: ”Eu nu ştiu ce să vă vorbesc despre mine, mă cunoaşteţi toţi şi mă bucur că sunteţi aproape de mine. Asta ştiu să fac, ăsta sunt, am 80 de ani şi vă mulţumesc.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul Radu Bercea a fost sărbătorit joi la Gura Humorului, la împlinirea vârstei de 80 de ani.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artistul Radu Bercea a fost sărbătorit joi la Gura Humorului, la împlinirea vârstei de 80 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei