Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 201 (7202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XVIII-a

Elevii suceveni domină secţiunea Poezie a finalei Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „LicArt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei elevi suceveni sunt în finala Festivalului Naţional „LicArt”, cea mai mare competiţie de arte adresată tinerilor din clasele IX-XII din România, competiţie ajunsă la cea de-a XVIII-a ediţie.

Dintre sute de creaţii înscrise la secţiunea Poezie, juraţii au selectat zece poezii care au intrat în finala concursului, trei fiind din Suceava.

Acestea sunt semnate de elevii: Sorina Rândaşu – Liceul cu Program Sportiv Suceava (poezia Script), Vlad Berariu – Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava (Inner Connections) şi Antonia Mihailescu – Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava (Sub toracele tău).

Poeziile acestora pot fi citite pe pagina online a festivalului www.licart.ro.

Juriul care a apreciat poeziile adolescenţilor români a fost alcătuit din: Ioan Es Pop – poet, Paul Cernat – critic literar şi Răzvan Ţupa – poet.

Finaliştii celor două secţiuni ale „LicArt” (Poezie şi Fotografie) vor participa la o tabără de creaţie care se va desfăşura la Sulina, judeţul Tulcea, în perioada 2-8 septembrie 2019.

„Din cele peste 5.500 de creaţii înscrise de 1.611 concurenţi, marile jurii au desemnat finalistele ediţiei a 18-a a celui mai mare concurs de arte din România, <LicArt>”, au menţionat organizatorii.

Potrivit acestora, prin participarea la „LicArt” liceenii au oportunitatea de a deveni cunoscuţi şi apreciaţi pentru talentul lor. Mai mult, aceştia interacţionează cu tineri din toată ţara şi au şansa de a participa la tabăra de creaţie. De asemenea, aceştia pot fi remarcaţi de una dintre personalităţile importante din domeniile fotografic şi literar care sprijină acest festival prin participarea în juriile care desemnează câştigătorii.

„<LicArt> rămâne printre prea puţinele spaţii de afirmare a valorii, în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuţi şi înţeleşi”, au mai adăugat iniţiatorii festivalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni domină secţiunea Poezie a finalei Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „LicArt”.
 Vizualizări articol: 1171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii suceveni domină secţiunea Poezie a finalei Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „LicArt”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei