Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 198 (7199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Schimb de experiență

Francezi cu vârste de la 6 la 78 de ani au dansat la Putna încălțați cu saboți din lemn de 3 kilograme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunitatea din Putna a fost gazdă, timp de o săptămână, a unui grup folcloric format din 49 de francezi din orașul Montmorillon, care au susținut momente artistice specifice zonei lor. Grupul a fost format din membri cu vârste cuprinse între 6 și 78 de ani și a fost găzduit la Putna timp de o săptămână.

 Oaspeții au evoluat pe scena din Putna purtând costume populare de la începutul secolului al XX-lea, de sărbătoare sau de lucru, purtate de crescători de vaci. Dansatorii și doi instrumentiști au evoluat pe scenă încălțați cu saboți de lemn de 3 kilograme fiecare, specifici zonei din care provin, cu bastoane pentru alungarea boilor sau cercuri din alun folosite la butoaie de vin. 

Acțiunea a fost organizată în cadrul unui schimb cultural bazat pe muzică și dansuri tradiționale, intitulat „Zilele prieteniei”. Baza acestei întâlniri este înfrățirea semnată în anul 2013, între comuna Putna și orașul Montmorillon.

De la gazde, au urcat pe scenă membrii Ansamblului „Fiii Putnei”. Pentru 2020, cei din Montmorillon ar urma să fie gazde pentru un grup de putneni.

Francezii au fost găzduiți la Putna în familii locale, oferindu-se astfel posibilitatea de a se crea legături puternice pentru viitor.

Vizita a fost asigurată prin sprijinul Primăriei comunei Putna și al Asociației Pentru Dezvoltare Locală, cuprinzând și un program de vizitare  în județul Suceava, activități comune cu tinerii din Putna și o seară festivă.

Liantul acestei înfrățiri este francezul Pascal Garnier, stabilit de mai mulți ani la Putna și implicat în numeroase activități pentru promovarea zonei și salvarea patrimoniului. Printre altele, Pascal s-a implicat direct în amenajarea de trasee turistice la Putna și în salvarea de case vechi tradiționale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Francezi cu vârste de la 6 la 78 de ani au dansat la Putna încălțați cu saboți din lemn de 3 kilograme.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Francezi cu vârste de la 6 la 78 de ani au dansat la Putna încălțați cu saboți din lemn de 3 kilograme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei