Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 198 (7199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mustrare

Deputatul Balan acuză PSD că „se cațără pe realizările managerului spitalului județean”, Vasile Rîmbu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan îi acuză pe liderii suceveni ai PSD că „se cațără” pe realizările managerului Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, Vasile Rîmbu, și îi invită ca mai curând să facă un exercițiu de memorie și să-și aducă aminte cum arăta această unitate medicală și ce dotări avea înainte ca Rîmbu să preia conducerea acestei unități medicale.

„Îi văd pe cei de la PSD cât de doritori sunt aici, la Suceava, să se cațăre pe realizările managerului Spitalului Județean și să spună ei cât de multe lucruri au făcut, dar aș vrea să ne vorbească și despre perioada de dinaintea managerului Vasile Rîmbu, de dinaintea președinteleui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, când au avut posibilitatea să se afirme în realizările pentru spitalul județean și n-au făcut-o", a declarat, sâmbătă, în conferință de presă, deputatul Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a acuzat-o și pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, că este interesată doar „să-și facă imagine proprie”, afirmând că își menține cererea de demisie a acesteia, formulată după masacrul de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, din judeţul Buzău, unde un pacient a ucis cinci pacienți și a rănit alţi opt. „Nu am nimic personal cu doamna, dar vedem toți cât de capabilă este”, a afirmat Ioan Balan.

Deputatul PNL a criticat și alți membri ai Guvernului, precum ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pe care l-a numit „dandy”, ”habarnistul de la Finanțe”, și pe cel al Transporturilor, Răzvan Cuc, acestuia transmițându-i să-și ceară scuze sucevenilor pentru cei 7 ani de care a avut nevoie acest minister pentru a finaliza 15% din lucrările rămase la ruta ocolitoare a municipiului reședință de județ.

 

Balan: PSD se află „într-o situație fără de ieșire”

Ioan Balan i-a reproșat lui Teodorovici soluția de finanțare cu 10.000 de euro a grupurilor sanitare tip containere pentru școli, în condițiile în care județul Suceava are cel mai mare număr de școli „cu WC-uri în fundul grădinii”, precum și faptul că „ne-a învinovățit pe noi că am fi izvorul ideii acelui proiect macabru pentru unele primării, și anume Utilități și Mediu, fără să se intereseze că izvorăște din mintea creață a unor lideri PSD guvernamentali, județeni, uneori și locali”.

Totodată, deputatul liberal și-a manifestat neîncrederea față de modul în care Guvernul va aloca la rectificare banii pentru primării și consilii județene, suspectând că fondurile vor fi folosite ca instrument de presiune și șantaj pentru aleșii locali ai opoziției.

„PSD-iștii tot timpul când au fost la guvernare au împărțit România între PSD-iști și restul și din când în când le-au mai dat și celorlalți câte ceva, ca și cum nu toți am fi contributori la PIB-ul României. Cerem transparență și criterii clare pentru alocarea prin hotărâre de guvern a fondurilor rămase la dispoziția guvernului, pentru că am văzut în decursul timpului cum aceste fonduri au fost folosite discreționar și uneori ca șantaj pentru primari din opoziție, care au fost atrași de alocarea acestor bani. Fondurile ar trebui să fie date în funcție de necesitățile comunităților locale”, a declarat Ioan Balan.

Opinia sa este că PSD „are o incapacitate totală la nivel de miniștri” și că se află „într-o situație fără de ieșire”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Balan acuză PSD că „se cațără pe realizările managerului spitalului județean”, Vasile Rîmbu.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Balan acuză PSD că „se cațără pe realizările managerului spitalului județean”, Vasile Rîmbu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei