Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 189 (7190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Posturi în învățământ

Doar 37 din cei peste 650 de candidații de la titularizare au prins catedre pe o perioada nedeterminată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

77 de posturi titularizabile (cu o viabilitate mai mare de patru ani) au fost scoase la concurs pentru cei peste 650 de candidați care au susținut examenul de titularizare în acest an. După o primă ședință publică de repartizare a locurilor la titularizare, din 31 iulie, doar 37 de locuri au fost ocupate.

O notă mare la concursul de titularizare nu garantează candidaților şi un loc ca profesor titular, deoarece sunt discipline pentru care sunt scoase la concurs foarte puține posturi sau posturi la titularizare pe care candidații cu note mari le refuză.

Din totalul posturilor cu viabilitate mai mare de 4 ani, au fost ocupate 37, după cum urmează:nouă posturi de educatoare, opt posturi de învăţător, unul la chimie, unul la fizică, zece la matematică, unul la limba engleză, patru la educație fizică, trei posturi latehnic – maiștri (un asistent, un post la mecanică, un post la transporturi).

Prof. dr. Cristian Cuciurean, adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, a menționat că etapele de mobilitate continuă în perioada august-septembrie, conform metodologiei: detașarea în interesul învățământului; detașarea la cerere; repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7; prelungirea duratei contractelor individuale de muncă pentru cadrele didactice angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, în baza mediei de repartizare minimum 5; repartizarea posturilor didactice/ catedrelor rămase vacante/rezervate în regim de plată cu ora; concurs de ocupare a posturilor didactice vacante/ rezervate la nivelul judeţului (4 septembrie 2019).

„Sperăm ca prin aceste etape de mobilitate a personalului didactic să ocupăm toate posturile libere pe perioadă determinată astfel încât să putem începe anul școlar cu un procent cât mai mare de personal didactic calificat. În anii procedenți, procentul de ocupare cu personal calificat a fost foarte mare, peste 99%, sperăm că și anul acesta în învățământul sucevean să fie posturi ocupate cu oameni calificați”, a mai spus Cuciurean, responsabil de domeniul Management și resurse umane în cadrul Inspectoratului Școlar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 37 din cei peste 650 de candidații de la titularizare au prins catedre pe o perioada nedeterminată.
 Vizualizări articol: 2209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Doar 37 din cei peste 650 de candidații de la titularizare au prins catedre pe o perioada nedeterminată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei