Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 188 (7189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Recomandări de la DSP

Evitaţi să staţi la soare între orele 11.00-18.00 și beţi apă la fiecare 15-20 de minute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persistenţa temperaturilor ridicate poate influenţa negativ starea de sănătate, astfel că Direcţia de Sănătate Publică Suceava recomandă din nou măsuri de prevenire a efectelor negative ale caniculei.

Pentru protejarea stării de sănătate, directorul DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 -18.00 și consumul zilnic de lichide, între 1,5 -2 litri/zi, fără a aștepta senzaţia de sete. Este necesar băutul unui pahar de apă la fiecare 15-20 de minute. De asemenea, este recomandat consumul de fructe și legume proaspete care conţin o cantitate mare de apă - pepene roșu, pepene galben, prune, castraveţi, roșii și evitarea consumului de alcool, inclusiv bere sau vin, deoarece favorizează deshidratarea. Nerecomandat este și consumului de băuturi care conţin cofeienă  - cafea, ceai, cola, sau zahăr  - sucuri răcoritoare carbogazoase, deoarece acestea sunt diuretice. O doză de iaurt hidratează la fel de bine ca și un pahar de apă, spune dr. Liliana Grădinariu.

Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Dacă nu aveţi, petreceţi două, trei ore în locuri care dispun de această dotare  - magazine, spaţii publice etc.

Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura depășește 32 de grade Celsius.

 

Renunţaţi la sport și la grădinărit în zilele caniculare!

Dacă este absolut necesară expunerea la soare la orele amiezii, trebuie folosită o ţinută adecvată: pălării de soare, haine ample, pe cât posibil din fibre naturale și în culori deschise.

Șeful DSP Suceava recomandă evitarea, pe cât posibil, în zilele cu temperaturi foarte ridicate, a activităţilor exterioare care necesită un consum mare de energie  - sport, grădinărit etc.

Dr. Grădinariu sfătuiește populaţia să acorde atenţie stării de sănătate a copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilităţi, indiferent dacă fac parte din familie sau sunt vecini sau simple cunoștinţe, oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă aceștia nu le solicită.

Unităţile sanitare din judeţul Suceava au asigurate stocurile de medicamente de urgenţă, în special  medicamentele pentru patologiile determinate/agravate de caniculă.

În perioadele cu temperaturi crescute sunt mobilizate la capacitate maximă ambulanţele de tip A, B și C, dotate cu aer condiţionat, cu aerul condiţionat pus în funcţiune pe perioada de transport al pacienţilor, în vederea asigurării intervenţiei rapide la parametri optimi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evitaţi să staţi la soare între orele 11.00-18.00 și beţi apă la fiecare 15-20 de minute.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evitaţi să staţi la soare între orele 11.00-18.00 și beţi apă la fiecare 15-20 de minute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei