Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 187 (7188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Apreciere

Olimpicii de la astronomie și Corala Colegiului „Ştefan cel Mare”, primiți cu tort de conducerea Inspectoratului Școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unii dintre cei mai merituoși elevi suceveni, care s-au remarcat recent în cadrul unor competiții de anvergură internațională, au fost felicitați, ieri, de echipa de inspectori a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

Oaspeții instituției au fost elevii Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava - David Corneliu Turturean și Paul Rebenciuc, laureați cu aur, respectiv argint, în cadrul Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, ediția a XIII-a, Ungaria, în perioada 2 – 10 august. Cei doi olimpici au fost însoțiți de mentorii lor, prof. dr. Petru Crăciun și prof. Sorin Golda, cu care elevii se pregătesc de mai mulți ani.

Invitată la sediul instituției a fost și Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, care a obţinut, în această lună, o medalie de aur şi o medalie de argint la unul dintre cele mai mari festivaluri-concurs de coruri din lume, European Choir Games & Grand Prix Of Nations, desfăşurat, în perioada 3-10 august, la Gotheborg (Suedia). Alături de fete au fost prezenţi și coordonatorul coralei - pr. prof. Lucian Tablan-Popescu, prof. Valentina Tablan-Popescu și inspectorul pentru Arte - Loredana Ceică, care au făcut parte din delegația suceveană.

”Îi prezentăm pe cei mai valoroși căutători în stele, care ne-au emoționat până la lacrimi atunci când au ridicat steagul României în Ungaria. V-am așteptat cu un tort, cu multă căldură și iubire pentru că am fost cu sufletul alături de voi în competițiile în care ne-ați reprezentat”, le-a transmis elevilor invitați prof. Gabriela Mihai, inspector școlar general.

De asemenea, aceasta le-a promis premianților o gală în cadrul căreia să fie promovate reușitele lor, dar și ale altor elevi performeri.

Conducerea instituției le-a oferit oaspeților săi un tort personalizat cu mesajul „Idealurile sunt ca stelele. S-ar putea să nu le atingem, dar ne pot călăuzi în viață ”, al savantului Albert Einstein.

 

Rezultatele elevilor

David Corneliu Turturean și Paul Rebenciuc au strălucit la olimpiada din Ungaria, competiția reunind echipaje din aproape 50 de țări din toată lumea. Mai mult, pe lângă medaliile adjudecate, David a fost desemnat câștigătorul absolut al probei de Planetariu. Cei doi ştefanişti se pregătesc la cercul de astronomie din cadrul Palatului Copiilor Suceava cu prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică la Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar la disciplina fizică sunt îndrumaţi, la clasă, de prof. Sorin Golda. Concurenţii Olimpiadei au fost departajaţi de patru probe - testarea teoretică, proba de analiză a datelor, proba observaţională compusă din proba de planetariu şi hartă mută (probă scrisă) şi proba pe echipe.

De cealaltă parte, Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava a devansat, la Gotheborg (Suedia), importante coruri, formaţii foarte titrate de la academii de muzică din lume, la categoria „GP 9 Folklor”, unde au luat medalie de aur, cu 80,65 puncte.

De asemenea, la categoria de vârstă „GP 2 Youth Choir”, Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a obţinut o medalie de argint, cu un punctaj de 79,85. Juriul, diferit pentru cele două categorii, a fost compus din specialişti din mai multe ţări, precum Grecia, Suedia, Lituania, Germania, China, Polonia, Australia, SUA, Belgia etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpicii de la astronomie și Corala Colegiului „Ştefan cel Mare”, primiți cu tort de conducerea Inspectoratului Școlar.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olimpicii de la astronomie și Corala Colegiului „Ştefan cel Mare”, primiți cu tort de conducerea Inspectoratului Școlar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei