Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 186 (7187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Turiştii care vin în judeţul Suceava, sfătuiţi de poliţişti cum să se păzească de hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul mare de turişti care vizitează judeţul Suceava în această lună i-a determinat pe reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava să se deplaseze în teren pentru a discuta direct cu aceştia. Tema discuţiilor a fost prevenirea furturilor şi a înşelăciunilor cărora ar putea să le cadă victime turiştii care ajung în Bucovina.

„Având în vedere potenţialul turistic al judeţului şi faptul că în această perioadă pe raza judeţului se înregistrează un număr sporit de turişti, în special în zona montană, poliţiştii suceveni desfăşoară activităţi de informare şi acţiuni operative în teren pentru respectarea legislaţiei în domeniul hotelier, legalitatea actelor de comerț şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor. Acţiunile vizează informarea cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate în legătură cu diverse segmente infracţionale (tâlhării, furturi din auto, din genţi şi buzunare, din camerele de hotel, înşelăciuni, acte ilicite de comerț)”, a arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul-şef Ionuţ Epureanu

Până în prezent au avut loc peste 20 de acțiuni de informare în principalele zone turistice ale județului, ocazie cu care au fost distribuite peste 2.000 de materiale preventive.

Pentru a nu avea un concediu cu peripeţii, poliţiştii le recomandă turiştilor să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale, atunci când merg să se relaxeze, în timpul ieşirilor la iarbă verde sau în drumeţii.

„Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere în autoturisme. Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi. Păstraţi portofelul/geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior! Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru. Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente! Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise! Este calea cea mai uşor accesibilă hoţilor! Închideţi uşile de la balcon/terasă (acestea pot fi uşor escaladate)! Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii”, sunt doar câteva dintre sfaturile poliţiştilor pentru turişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turiştii care vin în judeţul Suceava, sfătuiţi de poliţişti cum să se păzească de hoţi.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turiştii care vin în judeţul Suceava, sfătuiţi de poliţişti cum să se păzească de hoţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei