Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 186 (7187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violenţa în familie

Şi-a lovit soţia şi a ajuns în spatele gratiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violenţa în familie pare un fenomen în creştere, iar eforturile autorităţilor de a le proteja pe victime par să nu-i impresioneze prea mult pe cei care devin violenţi. Numai în cursul zilei de sâmbătă s-au înregistrat două astfel de cazuri, iar statisticile arată că numărul acestor fapte este în creştere. Din păcate, în unele cazuri nici măcar măsurile restrictive impuse de poliţişti nu-i sperie pe soţii agresivi, astfel încât se ajunge la situaţii neprevăzute.

 

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Voitinel, a ajuns în spatele gratiilor pentru o perioadă de 24 de ore după ce şi-a lovit soţia. Incidentul s-a petrecut sâmbătă seară, la locuinţa unde femeia în vârstă de 45 de ani şi copiii acesteia îşi duc viaţa.

Poliţia a fost alertată chiar de către unul dintre copii, care a sunat la 112 pentru a cere ajutor. În momentul în care patrula Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a ajuns la Voitinel, în locuinţă se afla doar bărbatul, soţia acestuia fiind preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Municipal Rădăuţi.

Din verificările derulate, a rezultat că sâmbătă seară bărbatul a intrat în curtea locuinţei soţiei, deşi pe numele său exista un ordin de restricţie prin care i se interzicea să se apropie la mai puţin de 200 de metri de consoarta sa şi copii. Iar bărbatul nu doar că a intrat în curte şi locuinţă, dar a şi lovit-o pe femeie.

Pentru că a încălcat ordinul de protecţie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar aseară procurorul de caz urma să ia o decizie în ceea ce-l priveşte, cel mai probabil urmând să fie instituită măsura controlului judiciar. Între timp, soţul agresiv s-a ales cu un nou dosar penal şi este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ”nerespectarea hotărârii judecătorești” și ”violența în familie”.

 

Şi-a reclamat soţul că o bate şi a cerut ajutor poliţiei

Un alt caz de violenţă familială s-a înregistrat tot sâmbătă, dar de această dată în municipiul Suceava. În dimineaţa acelei zile, o femeie de 33 de ani s-a prezentat la Poliţia Municipiului Suceava şi a reclamat că în zilele de 5 şi 9 august a fost lovită de soţul în vârstă de 38 de ani, care i-a distrus şi o serie de bunuri şi a ameninţat-o de mai multe ori.

Femeia a precizat că-i este frică să se întoarcă acasă şi a solicitat un ordin de protecţie în relaţia cu soţul, împotriva căruia a făcut plângere pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie” , „amenințare” și „distrugere”.

Chiar dacă cei doi locuiau în acelaşi imobil, nu a fost nevoie de evacuarea soţului deoarece femeia a  precizat că va locui, împreună cu copilul minor, la o prietenă. Poliţiştii au ajuns la concluzia că există risc iminent asupra vieții și integrității femeii, motiv pentru care a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile. 

Soţul nu a fost prezent la verificările efectuate, dar i s-a comunicat telefonic faptul că are o serie de interdicţii faţă de soţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a lovit soţia şi a ajuns în spatele gratiilor.
 Vizualizări articol: 2186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi-a lovit soţia şi a ajuns în spatele gratiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei