Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 185 (7186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lucrare amplă

Sprijin financiar pentru pictura Catedralei Suceava, solicitat la Ministerul Cultelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de pictură în tehnică fresco ale Catedralei „Naşterea Domnului”, din Suceava, a doua ca mărime din ţară, demarate anul trecut, ar putea beneficia de un sprijin financiar de la Ministerul Cultelor.

Solicitarea a fost făcută joi de către primarul Sucevei, Ion Lungu, aflat la Bucureşti, care a purtat discuţii pe la mai multe ministere, pentru a rezolva diverse probleme ale municipalităţii.

Lucrările de pictură la Catedrală au demarat anul trecut, cu sprijinul Primăriei Suceava, care şi anul acesta a acordat în acest scop suma de 500.000 de lei de la bugetul local, dar necesităţile sunt mult mai mari. Conform unor estimări neoficiale, în condiţiile în care nu se mai găseşte un sprijin financiar consistent şi din alte părţi, lucrarea s-ar putea finaliza în aproximativ 10-15 ani.

Dimensiunile Catedralei Sucevei sunt impresionante: aproximativ 70 de metri lungime, 20 de metri lăţime şi 80 de metri înălţime. Construcţia are trei turle de formă octogonală, în vârful fiecăreia dintre ele existând câte o cruce masivă din inox aurit, de dimensiuni cuprinse între 4 şi 6 metri.

Turla principală, dispusă deasupra naosului şi având montată o cruce de 6 metri, are înălţimea de 82 de metri, plasând Catedrala Arhiepiscopală din Suceava în primele zece cele mai înalte lăcaşuri ortodoxe din lume şi pe locul al treilea între cele mai înalte catedrale ortodoxe româneşti, după Catedrala Mântuirii Neamului Românesc (127,5 metri) şi Catedrala Mitropolitană din Timişoara (90,5 metri).

Realizarea Catedralei, la care lucrările au început în 1991, cu perioade de stagnare, din lipsă de fonduri, a fost posibilă în principal datorită finanţărilor acordate de la bugetul local al Sucevei, dar şi unor donaţii private, George Becali fiind unul dintre cei mai cunoscuţi finanţatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin financiar pentru pictura Catedralei Suceava, solicitat la Ministerul Cultelor.
 Vizualizări articol: 1556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprijin financiar pentru pictura Catedralei Suceava, solicitat la Ministerul Cultelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei