Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 185 (7186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Rădăuţiul civic”

Campanie pentru organizarea unei tabere pentru copiii de la Casa de tip familial „Universul copiilor” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de iniţiativă „Rădăuţiul civic” vrea să le ofere celor 12 copii aflaţi în sistemul de protecţie socială de la Casa de tip familial „Universul copiilor” din Rădăuţi o vacanţă de şapte zile, la munte, o aventură de neuitat, în mijlocul naturii.

În acest sens, voluntarii grupului au organizat o campanie de strângere de fonduri, suma necesară pentru tabăra de la Vatra Dornei fiind de circa 12.000 de lei. 

Cu ajutorul oamenilor care au rezonat cu iniţiativa celor de la ”Rădăuţiul civic”, până în prezent au fost adunaţi aproximativ 80% din banii necesari pentru tabăra de vară în care copiii de la „Universul Copiilor” abia aşteaptă să meargă de pe 25 august.

Pentru ca aceştia să meargă la Vatra Dornei mai este nevoie de 20% din sumă, orice donaţie fiind bine-venită.

„O astfel de tabără va fi mai degrabă o aventură de neuitat pentru ei, unde timp de şapte zile vor avea parte de numeroase activităţi potrivite vârstei lor şi de care îşi vor aminti cu bucurie peste ani. (...) Ne bucurăm că am găsit o tabără organizată de Asociaţia de turism pentru tineret Adeona, în perioada 25-31 august. Ne-a plăcut că programul cuprinde nu doar activităţi distractive, ci şi diverse activităţi educaţionale: orientare cu busola în drumeţii, activităţi sportive, ateliere de creaţie (pictură pe lemn) şi activităţi care să le dezvolte creativitatea, comunicarea şi munca în echipă. Cei de la Adeona au înţeles situaţia copiilor şi au fost de acord să ne sprijine cu o donaţie de 90 de lei/copil şi le mulţumim pentru acest lucru. Oamenii uniţi de cauze comune pot realiza lucruri frumoase, de aceea avem nevoie de sprijinul vostru”, transmit reprezentanţii ”Rădăuţiul civic”.

Cei care vor să contribuie o pot face prin transfer bancar (Asociaţia „Rădăuţiul Civic” – Cont bancar: RO43RNCB0241161686520001, deschis în RON la Banca Comercială Română SA, cu menţiunea „Donaţie tabără”), donaţie direct cu cardul bancar, PayPal sau sunând la numărul de telefon 0756 783 112 (Cristina). Detalii se găsesc pe pagina de Facebook a grupului sau pe www.radautiulcivic.ro. La fel ca toate acţiunile „Rădăuţiul civic”, procesul este unul transparent, aşa că veţi putea vedea în timp real evoluţia donaţiilor, la www.radautiulcivic.ro.

Pentru tabăra de la Vatra Dornei sunt necesari: 10.440 de lei pentru 12 copii (870 de lei = costul taberei x 12 copii), 1.200 de lei (bani de cheltuială 100 de lei/copil), transport - 80 de lei x 12 = 960 de lei). Tariful include cazare pentru şase nopţi, trei mese asigurate pe zi, activităţile sportive şi educative, materialele logistice pentru activităţi, o deplasare cu telescaunul de la Vatra Dornei, activitatea instructorilor, formatorilor Adeona care-i vor ghida pe copii în toate activităţile acestei tabere.

 

Tabere cu sprijinul comunităţii

Tot cu sprijinul comunităţii, anul trecut, „Rădăuţiul civic” a reuşit să organizeze o tabără pentru copii, la Sulina, iar acum doi ani o tabără educativă la Costineşti.

„În urmă cu doi ani, acesta a fost primul proiect de anvergură al grupului nostru civic, iar mobilizarea comunităţii a fost una impresionantă. În două săptămâni, am reuşit să adunăm suma necesară pentru ca aceşti copii să ajungă la mare. Activităţile noastre au continuat, iar în acest an a fost pus pe picioare programul de mentorat pentru copii, un program prin care mentori dedicaţi din comunitate au oferit copiilor atenţia cuvenită, i-au îndrumat şi, în unele cazuri, le-au devenit prieteni şi modele”, au menţionat cei de la ”Rădăuţiul civic”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie pentru organizarea unei tabere pentru copiii de la Casa de tip familial „Universul copiilor” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie pentru organizarea unei tabere pentru copiii de la Casa de tip familial „Universul copiilor” Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei