Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 173 (7174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Peste 2.000 de artişti populari din patru ţări participă la Festivalul „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 2.000 de artişti populari participă la Festivalul „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc, eveniment care va avea loc până duminică, pe esplanada centrală din acest municipiul. Ediţia de anul acesta a festivalului a început cu o paradă a portului popular, la care au participat artişti din România, Polonia, Ungaria şi Ucraina. La deschiderea oficială au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, şi vicepreşedintele CJ Gheorghe Niţă. Gheorghe Flutur a declarat că evenimentul este unul aparte, iar Bucovina este, fără doar şi poate, capitala autenticului. „Bucovina nu este doar o provincie istorică, Bucovina este o stare de spirit. Bucovina este capitala autenticului, în port, tradiţii, gastronomie. Vom susţine şi mai mult tradiţiile, autenticul şi formaţiile de amatori”, a spus Gheorghe Flutur.

La ediţia de anul acesta a festivalului participă 500 de artişti din străinătate şi peste 1.500 de artişti amatori din judeţ. Manifestarea este organizată de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”.

Festivalul „Întâlniri Bucovinene” nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic ce nu are echivalent în Europa, ci şi o istorie de iniţiere a legăturilor bazate pe parteneriat între ţările care au semnat protocolul de colaborare, Polonia, România, Ungaria şi Ucraina. De asemenea, de 30 de ani, „Întâlniri Bucovinene” popularizează şi apără cultura populară bucovineană, accentuează toleranţa şi dialogul cultural ca modalitate de funcţionare în relaţiile contemporane complexe.

Alături de cei peste 2.000 de artişti, în cadrul festivalului vor mai susţine spectacole Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, Ansamblul „Romanaţi” din Caracal şi, în recital, artistul Ion Palade din Chişinău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de artişti populari din patru ţări participă la Festivalul „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 2.000 de artişti populari din patru ţări participă la Festivalul „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei