Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 169 (7170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Debut în forţă al ediţiei de anul acesta a proiectului Consiliului Judeţean Suceava, „Luna Diasporei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia de anul acesta a proiectului Consiliului Judeţean Suceava, "Luna Diasporei”, a debutat ieri cu o serie de manifestări de amploare care au avut loc în municipiul Suceava şi la Mănăstirea Putna. Luna Diasporei a început la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava cu manifestarea „Diaspora – Educaţie şi formare. AmbasaDOR de BUCOVINA”, un proiect care reuneşte practicienii şi cercetătorii români din domeniul educaţional care activează în România şi în şcoli din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Proiectul este iniţiat şi realizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” şi Consiliul Judeţean Suceava, în calitate de partener.La deschiderea acestei manifestări au participat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul judeţului, Mirela Adomnicăi, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi rectorul Universităţii „Ștefan cel Mare”, Valentin Popa. Tot ieri s-a desfăşurat un alt eveniment important pentru dezvoltarea turismului din judeţul Suceava, respectiv inaugurarea drumului tematic „Via Transilvanica”. Inaugurarea acestui traseu turistic a avut loc la Mănăstirea Putna, kilometrul zero al acestui drum, care pe teritoriul judeţului Suceava are o lungime de 136 de kilometri. „Via Transilvanica” este un proiect al Asociaţiei „Tăşuleasca Social”, traseul total urmând să aibă, la final,  aproximativ 1.000 de kilometri şi să parcurgă judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Inclusă în programul „Lunii Diasporei”, inaugurarea acestui traseu a avut loc în prezenţa ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a prefectului Mirela Adomnicăi, a stareţului mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, şi a reprezentanţilor Asociaţiei Tăşuleasa Social.

 

Flutur a dat starul manifestărilor din "Luna Diasporei" din Cetatea de Scaun a Sucevei

După cele două evenimente, ieri seara, în Cetatea de Scaun a Sucevei a avut loc deschiderea oficială a „Lunii Diasporei”. În cadrul acestei manifestări, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să le mulţumească sucevenilor din Diaspora pentru prezenţă, el adăugând că instituţia pe care o conduce organizează anul acesta cea de-a patra ediţie a proiectului „Lunii Diasporei”. „Va fi o lună extrem de încărcată cu evenimente. Manifestări pe care le organizăm pentru că am văzut că merită, pentru că oamenii din Diaspora aşteaptă mai multă acţiune şi mai multă iniţiativă din partea noastră. Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi şi pentru că sunteţi ambasadorii judeţului Suceava”, le-a transmis Flutur sucevenilor din Diaspora, pe care i-a invitat să fie prezenţi în număr cât mai mare la manifestările organizate în cadrul acestui proiect. La deschiderea oficială a „Lunii Diasporei” a fost prezentă şi Sandra Pralong, consilier al preşedintelui României, Klaus Iohannis şi consilier de stat în Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Sandra Pralong a transmis un mesaj din partea şefului statului, subliniind faptul că preşedintele Klaus Iohannis îi preţuieşte pe toţi românii, dar are o relaţie specială cu românii din Diaspora. „Preşedintele Klaus Iohannis este unul dintre puţinii oameni de stat care a înţeles potenţialul modernizator al românilor din Diaspora”, a spus Sandra Pralong. După deschiderea oficială a „Lunii Disporei”, toţi cei prezenţi la eveniment au putut să urmărească un fragment din piesa „Apus de Soare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debut în forţă al ediţiei de anul acesta a proiectului Consiliului Judeţean Suceava, „Luna Diasporei”.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debut în forţă al ediţiei de anul acesta a proiectului Consiliului Judeţean Suceava, „Luna Diasporei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei