Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 168 (7169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În prima săptămână

Dreptul, Pedagogia şi Calculatoarele, cele mai căutate programe la admiterea de la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În prima săptămână de admitere de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), aproape 2.000 de candidaţi şi-au exprimat intenţia de a studia, din toamnă, în cadrul instituţiei, la unul dintre programele de licenţă, zi. 
Specializările Pedagogie, Drept şi Calculatoare conduc detaşat în topul preferinţelor candidaţilor care şi-au depus dosarul de înscriere, acestea continuând trendul pozitiv din ultimii ani. 
După doar cinci zile de înscrieri, cel puţin pe hârtie, mai multe programe şi-au acoperit deja locurile de la buget, ba chiar la unele specializări  numărul înscrişilor depăşeşte cu mult numărul locurilor fără taxă. 
De la startul admiterii, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar a adunat 224 de candidaţi pentru cele 40 de locuri bugetate şi 60 la cu taxă. 
Pentru Drept s-au înscris 206 candidaţi, pentru locurile la fără taxă concurenţa fiind deja de aproape 14 candidaţi pe loc. 
Pentru cele 70 de locuri bugetate şi 55 cu taxă, de la specializarea Calculatoare, au fost depuse 163 de dosare. 
Absolvenţii de liceu s-au îndreptat în număr mare şi spre Poliţie locală – 117 candidaţi şi 15 locuri bugetate, Kinetoterapie şi motricitate specială – 88 de dosare şi 24 de locuri bugetate, Psihologie – 80 de candidaţi/15 locuri bugetate, Contabilitate – 79 de candidaţi/20 de locuri bugetate, Educaţie fizică şi sportivă – 77 de înscrişi şi 40 de locuri bugetate, Limba engleză – Germană/Română – 75 de candidaţi/48 de locuri fără taxă. 
La polul opus, au fost şi specializări care au adunat mai puţin de 10 candidaţi (Filosofie, Relaţii internaţionale şi studii europene, Economie generală şi comunicare economică, Franceză – O limbă şi literatură modernă (engleză, germană), Franceză – O limbă şi literatură modernă (spaniolă, italiană), Managementul energiei etc.). 
 
Admiterea continuă 
La cele aproape 2.000 de dosare depuse la programele de licenţă, zi, se mai adaugă peste 300 de înscrişi de pe locurile destinate candidaţilor români de pretutindeni, iar pentru locurile alocate candidaţilor din mediul rural şi romi au fost depuse 56, respectiv 9 dosare. 
Înscrierile pentru programele de licenţă ale USV continuă până pe 23 iulie (pentru specializările unde nu există probe). 
Important de menţionat că un candidat este declarat admis în urma înmatriculării (24-30 iulie). Candidaţii care nu se înmatriculează vor pierde locul pe care s-au înscris. Pe 31 iulie se vor afişa rezultatele finale. 
Informaţii detaliate despre procesul de Admitere 2019, actualizate constant, taxe, calendare, regulamente, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro/.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dreptul, Pedagogia şi Calculatoarele, cele mai căutate programe la admiterea de la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dreptul, Pedagogia şi Calculatoarele, cele mai căutate programe la admiterea de la Universitatea din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei