Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 168 (7169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen

Aproape 300 de candidaţi încearcă să-şi obţină definitivarea în învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 300 de candidaţi vor susţine, miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la una din cele 40 de probe de examen.

Definitivatul este o etapă obligatorie în perspectiva obţinerii gradelor didactice II şi I, promovarea acestuia însemnând şi o majorare salarială pentru candidaţi. La examen au dreptul să participe cadre didactice cu vechime de cel puţin un an în sistem.

Potrivit prof. Alexandra Chirilă, inspector şcolar adjunct, ”311 candidaţi au rămas cu fişele valide, iar dintre aceştia 16 şi-au retras cererea de a participa în acest an la examen, din motive personale. Sunt aşteptaţi 295 de candidaţi, aceştia urmând să susţină proba la Colegiul Tehnic <Samuil Isopescu> Suceava”.

Proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ, sesiunea 2019, se desfăşoară începând cu ora 10:00, iar durata de redactare a subiectelor este de patru ore.

La nivel de judeţ, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru posturile de educatori - 55 de candidaţi, învăţători - 53 de candidaţi, educaţie fizică – 31, engleză – 25, limba română – 17, matematică - 15, psihopedagogie specială – 11 etc. La 17 dintre disciplinele pentru care se organizează examen s-a înscris câte un candidat.

Rezultatele vor fi afişate pe data de 31 iulie, pe 31 iulie şi 1 august se înregistrează contestaţiile, iar între 1 şi 5 august sunt soluţionate.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 5 august.

 

Condiţii de promovare a examenului

Alexandra Chirilă a mai menţionat că în vederea promovării cu succes a examenului, candidaţii au participat la şedinţe de pregătire gratuite în cadrul programului „Bazele formării pentru profesia didactică”, furnizat de Inspectoratul Şcolar Suceava şi Casa Corpului Didactic.

Au fost admişi la proba scrisă candidaţi care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: au efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs este „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Nota la proba scrisă de miercuri are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult trei ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unei taxe.

Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de candidaţi încearcă să-şi obţină definitivarea în învăţământ.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 300 de candidaţi încearcă să-şi obţină definitivarea în învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei